Od včerejška na Chebsku opět zasahuje Karlovarská daňová Kobra. Na případu s krycím názvem Habu II se podílí kriminalisté, policistů pořádkové služby, celníci a pracovníci Generálního ředitelství finanční správy. Na základě povolení plzeňským soudem řadu domovních a nebytových prohlídek v Chebu a jeho okolí.

"Na základě předběžného souhlasu Krajského státního zástupce v Plzni zatkli kriminalisté v současné době prozatím dvě osoby cizí státní příslušnosti," sdělila policejní mluvčí Zuzana Týřová. "Kriminalisté podezírají cizince, že v průběhu necelých sedmi let odebíral od velkoobchodní společnosti cigarety v hodnotě stovek milionů korun. Jeden ze zadržených cizinců cigarety nakupoval a prodával na živnostenský list svého krajana a neodváděl státu DPH a daň z příjmů," vysvětlila. 

V současné době vyčíslený daňový únik dosahuje částky vyšší jak 64 milionů korun. "Kriminalisté předpokládají, že výše daňového úniku se ještě rozroste. Po celý dnešní den budou prováděny procesní úkony," dodala mluvčí.