„Všechno začalo v polovině července minulého roku před jedním z ašských barů,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Tehdy mladík bezdůvodně chytil svou přítelkyni pod krkem, přitlačil ji ke zdi a vulgárně jí nadával. „Ženy se zastal procházející muž, ale i toho napadl několika ranami pěstí,“ uvedl mluvčí. Tím ale utrpení pro slečnu neskončilo. „O několik týdnů později byl pár společně v zaparkovaném automobilu. Ve vozidle došlo k pohlavnímu styku. A to i přesto, že se žena bránila a muži dala jasně najevo, že si to nepřeje,“ řekl Jakub Kopřiva.

Nakonec se jí podařilo z auta vystoupit, jenže mladík přišel k ní a několikrát ji udeřil do obličeje. Útok navíc okořenil peprnými nadávkami. Další spor měla dvojice před barem v Aši. „Nejprve muž ženu bez varování udeřil do oblasti hlavy. Na tento atak žena reagovala tím, že mu z vozidla vyndala jeho osobní věci s tím, že má odejít,“ sdělil mluvčí. To se ale mladíkovi nechtělo, chytil ji pod krkem, natlačil na kapotu a znovu ji začal fyzicky napadat. Když žena upadla na zem, klekl si na ni a klečel na ní tak dlouho, dokud neomdlela.

Ilustrační foto.
Nadýchal více jak dvě promile

Při dalším útoku se před svým přítelem schovala do auta. Ani to ale agresora nezastavilo, rozbil sklo a ženu z vozidla vytáhl za vlasy ven. Poté ji znovu udeřil. Následně spolu odjeli k nedalekému opuštěnému objektu, kde si spor měli vyříkat. Tam muž uvedl, že si tentokrát vybije zlost na vozidle. Vzal kámen a poničil jím auto. Když ho okřikla, udeřil ji loktem do nosu. Všechno pokračovalo dál. Jen s tím rozdílem, že z přítele se stal expřítel. Muž ženu požádal o schůzku. Ta na to přistoupila. Jaká chyba to byla, zjistila vzápětí. Na schůzce jí muž začal vyhrožovat fyzickou likvidací.

„O několik dní později vstoupil cizinec na pozemek rodinného domu, kde žena bydlela. Vylezl na střechu a klepal na střešní okno v jejím pokoji,“ sdělil Jakub Kopřiva. Poté jí začal vyhrožovat zabitím, pokud se k němu nevrátí. To už dvacetiletá žena nevydržela a vše oznámila na policii. „Kriminalisté cizince obvinili ze znásilnění, vydírání, porušování domovní svobody, nebezpečného vyhrožování a výtržnictví,“ řekl mluvčí. Zatím je žena v bezpečí, protože muž si na rozsudek soudu počká ve vazbě. „V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ dodal Jakub Kopřiva.

Tragická nehoda u Aše, při níž zemřelo dítě.
Tragická nehoda u Aše. Auta začala hořet, jedno dítě nepřežilo