Poté spolu měli komunikovat na jedné z komunikačních aplikací. Při jednom z videohovorů ženu přesvědčil, aby se svlékla, poslechla ho a muž si jí při tom natočil. Dále měl ženu přesvědčit, aby sázela na různá sportovní utkání. Poté jí vždy tvrdil, že prohrála, přičemž po ní požadoval prohrané peníze, které mu měla žena v několika případech zaslat na bankovní účet. Vzhledem k videu, které si muž natočil, jeho pokyny žena ze strachu plnila," popisuje mluvčí policie Karlovarského kraje Jan Bílek.

Jednadvacetiletý muž měl následně ženě napsat, že se má sejít s jí neznámým mužem, za kterého se vydával. Poté jí sdělil, že si má ze svého bydliště vzít osobní věci a bude řídit jeho rozkazy. V následujícím období s ní pobýval na různých místech v České republice či v zahraničí. A od počátku listopadu loňského roku v Karlových Varech, v bytě své matky. "V průběhu té doby nutil poškozenou ženu, aby si na své jméno brala různé půjčky a úvěry. Při tom ji měl neustále ponižovat, vulgárně urážet a přikazovat jí, ať se o něj stará. Dále jí měl opakovat, že pokud ho neuposlechne, ublíží jí nebo její rodině. Svým jednáním u ženy vzbudil obavu, že je neustále sledována a už nebyla schopná jeho nátlaku vzdorovat," dodává mluvčí.

Hasiči se snaží zachránit koně.
Kůň spadl u Přebuzi do starého důlního díla. Nepřežil

Od konce září loňského roku do druhé poloviny března letošního roku ženu navíc nutil k různým sexuálním praktikám a pohlavním stykům, a to proti její vůli. "Měl jí také ponižovat, nutit jí k sebepoškozování a neustále jí hlídat. Omezoval jí v osobní hygieně a také jí zakazoval opouštět byt bez jeho doprovodu, přičemž jí následně vycházet z bytu zakázal úplně. V úterý 21. března letošního roku se ženě z bytu podařilo utéct a přivolat si pomoc. Policisté se případem začali okamžitě zabývat a o několik dní později jednadvacetiletého muže zadrželi v místě jeho bydliště," uvádí mluvčí.

Jednadvacetiletý muž skončil ve vazbě. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.