Obyvatele malé obce Krásná vyvedl z poklidu anonym, který zde nahlásil bombu. Ta se měla nacházet v místním průmyslovém areálu slévárny Heunisch. Anonym podal hlášení na linku 158, což je operační středisko chebské policie.

Jednotky, které na místo vyrazily i se psem vycvičeným pro vyhledávání výbušnin, urychleně po příjezdu začaly místo prohledávat.

„Okamžitě jsme v okolí areálu evakuovali čtyři rodiny pro případ, že by se hlášení zakládalo na pravdě," uvedla krajská policejní mluvčí Andrea Kávová.

Policisté proto preventivně uzavřeli část obce. Odklonila se zde také veškerá doprava a do ohrožené oblasti nesměli ani civilisté. Zpočátku se totiž jistě nevědělo, v jakých místech by měla být bomba umístěna. Kromě objektu slévárny Heunisch je v Krásné totiž několik dalších opuštěných průmyslových areálů.

„Oznámení se nakonec nepotvrdilo, všech sedmnáct evakuovaných obyvatel Krásné se proto mohlo vrátit domů," řekla policejní mluvčí.

„Z něčeho takového mám velkou hrůzu a upřímně lituji dočasně evakuovaných rodin," řekla Ašanka Petra Dvořáková. „Vtipálka, který si vystřelil nejen z policistů, ale také z místních občanů, bych potrestala, jak si právem zaslouží," dodala Petra rozzlobeně.