Řešení banálního dopravního přestupku se málem změnilo v tragédii. Vietnamský obchodník, kterému chtěli dát chebští strážníci botičku, měl na hlídku vytáhnout sekyru. Jeho družka zase pokousala městskou policistku.

Případ se odehrál na chebském sídlišti Skalka.

„Během projednávání přestupku proti veřejnému pořádku došlo k napadení hlídky strážníků," potvrdil Stanislav Makovička, velitel hlídkové služby, a dodal, že případ v současné době řeší státní policie, která vyhodnocuje i videozáznamy z policejních vozidel.

Ani státní policisté ale nebyli sdílnější. „Ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě jsou podezřelí dva cizinci, muž a žena ve věku 34 a 44 let," uvedla chebská policejní mluvčí Martina Hrušková. „Policejní komisař ve věci zahájil úkony trestního řízení a případ je nadále v šetření. Cizincům v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta."

Podle informací Deníku přijeli strážníci na místo kvůli špatně zaparkovanému autu, které prý obchodníci pravidelně odstavují na místo, kde se stát nemá. Cizinci se ale k vozidlu nehlásili, a tak na něj chtěli strážníci umístit botičku. V té chvíli ale měla Vietnamka policistku kousnout do ruky a její muž prý vytáhl na hlídku sekeru. Na místo pak přijely posily z městské i státní policie.
Hned po incidentu začaly po sídlišti kolovat fámy, co se vlastně stalo.

„Já jsem slyšel, že tady někoho pobodali," řekl jeden z obyvatel sídliště. „Byla tady spousta policejních aut," říkal.