Až dvouletý trest hrozí dvěma mužům z Františkových Lázní. A to proto, že měli surově zmlátit a zkopat jednoho mladíka ze stejného města.

„Chebští kriminalisté obvinili ze spáchání přečinů výtržnictví, nebezpečného vyhrožování a omezování osobní svobody dva muže ve věku 26 a 22 let," sdělila krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Jednoho muže ve věku 24 let jsme obvinili pro pomoc ze spáchání přečinu omezování osobní svobody. Všichni obvinění jsou z Františkových Lázní," upřesnila policejní mluvčí.

Muži napadli ve Františkových Lázních 23letého mladíka, kterého opakovaně mlátili pěstmi a kopali ho do břicha a hlavy. Ke všemu mu ještě vyhrožovali, že ho zabijí.

„Poté ho měli proti jeho vůli násilím natlačit do vozidla, kterým přijeli, a stále mu nadávali a vyhrožovali," upřesnila Týřová.

Následně ho oba muži odvezli do nedaleké obce na Chebsku, kde ho opět fyzicky napadli. Poškozenému muži tak způsobili zranění, se kterými vyhledal lékařské ošetření.

„Dále mu zničili oblečení, mobilní telefon a další věci v hodnotě, kterou jsme předběžně odhadli na necelých 12 tisíc korun," uvedla tisková mluvčí Zuzana Týřová.

Podle zjištěných informací vznikl celý konflikt proto, že se 22letý muž rozešel se svou přítelkyní a chtěl si tak zřejmě vyřídit účty s novým partnerem. „Všem obviněným mužům v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky," dodala Zuzana Týřová.