Tyranka ho fyzicky napadla, rozdávala rozkazy, nutila ho spát na matraci na chodbě a dokonce krást v obchodech. Vše začalo v říjnu loňského orku. Žena si muže nastěhovala domů s tím, že u ní se mu bude žít lépe.

„Nejprve ho ubytovala na válendě v kuchyni. Později ho žena přestěhovala do chodby bytu, kde spal na matraci. Přístup do ostatních místností měl možný jenom s jejím souhlasem. Zdržovat se tedy mohl jen v chodbě, kde čekal na rozkazy obviněné. Žena ho měla nutit vykonávat domácí práce, a pokud nebyla spokojená s jejich provedením, fyzicky jej napadala údery pěstí do obličeje a těla. Když chtěl muž po napadení zajít na ošetření, v bytě ho zamkla,“ vylíčila mluvčí sokolovské policie Kateřina Krejčí. Ani to ale nebylo všechno. Tyranka ho pod pohrůžkou násilí nutila krást v obchodě. „Pokaždé byl však ostrahou přistižen, takže se mu žádná krádež nepovedla,“ poukázala.

Muže pachatelka připravila i o peníze. Každý měsíc s ním totiž docházela na poštu vyzvednout důchod. „Když mu byl vyplacen, sebrala mu peníze i s občanských průkazem. Přišla si tak na 65 tisíc korun,“ pokračovala mluvčí. V jednom případě ho donutila vzít si úvěr, kdy mu opět vyhrožovala násilím.

„Za tímto účelem pořídila falešný doklad a ten muž následně předložil při uzavírání úvěrové smlouvy. Po předání peněz od zprostředkovatele úvěru mu zase peníze sebrala,“ dodala Krejčí.

Pachatelku policie obvinila z přečinů týrání osoby žijící ve společném obydlí, z vydírání, úvěrového podvodu a podílnictví. Hrozí jí čtyři roky vězení.

Ilustrační foto.
Pod obraz se zpil školák na výletě