Ten ale místo toho začal ujíždět a když dojel na konec cesty, pokusil se utéct. Jedinou možností byl skok do řeky. Když ho policisté zadrželi, zjistili důvod, proč ujížděl – vůbec totiž nemá řidičák.

Případ, který v úterý policisté zveřejnili, se stal v neděli po poledni. Mladíka s poškozeným autem si všimli dopravní policisté při kontrole u čerpací stanice v obci Nejda.

„Hlídka se rozjela za ním a snažila se řidiče pomocí zvukového a světelného znamení s nápisem STOP zastavit. Řidič však nereagoval a naopak přidal na rychlosti a ujížděl po silnici směrem k obci Bor,“ informovala policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Na konci této obce řidič prudce odbočil mezi domy, a poté pokračoval dál v jízdě lesní cestou, která vedla podél řeky Ohře. Zde byl donucen zastavit, neboť cesta dál již nepokračovala a mimo jiné zde s vozidlem zapadl.“

Mladík se proto dal na útěk a doběhl až k řece, do které bez zaváhání skočil. Na výzvy policistů, kteří za ním běželi, nereagoval. „Policista proto použil dle zákona o policii ČR donucovací prostředek varovný výstřel, ale řidič ani na tento nereagoval a dál se snažil přeplavat řeku. V hlubší části řeky ho však zřejmě strhl prudký proud a začal se topit. Policista neváhal poskytnout řidiči pomoc a skočil za topícím mužem do řeky. Muži se však nakonec podařilo z proudu dostat a doplavat na druhý břeh rozvodněné řeky. Snažil se utéct policistům z dohledu, ale daleko už nedoběhl,“ popsala situaci policejní mluvčí.

To už ale na místo přijely posily, které si mladíka převzaly a převezly na služebnu.

„Lustrací policisté zjistili, že osmnáctiletý muž řídil vozidlo i přesto, že nevlastní žádné řidičské oprávnění. Svou agresivní a bezohlednou jízdou ujel téměř 10 kilometrů, přičemž ohrozil účastníky silničního provozu a několik osob jdoucích po lesní cestě. Celý případ je nadále v šetření policistů,“ dodala mluvčí.

Ilustrační foto
Nedal si říct a kradl stále dál