Vše se odehrálo ve středu v centru Sokolova. Podle prvotních informací tam policisté vyjeli kvůli údajnému sražení chodce, kdy řidič měl ujet. Jenže vše bylo jinak. Podle toho, jak to na místě jenom pár desítek minut po nehodě vypadalo, řidič zřejmě srazil chodce a potom pokračoval na nedaleké parkoviště, vedou tam stopy provozních kapalin. Jenže tak jak policisté postupovali s vyšetřováním, začaly na povrch vyplouvat detaily, které informaci o sraženém chodci stavěly do úplně jiného světla. To později potvrdili i svědci.
Ukázalo se však, že se tam nepohodl sexuální turista s prostitutkou a jejími kumpány. Ta si na něho pozvala posily, když se se seniorem nepohodla. „Třískali mu do auta," řekla televizi Prima svědkyně. Je možné, že během šarvátky německý senior jednoho z mužů odvezl pár metrů na kapotě. To, že se senior stal obětí útoku, potvrzuje i fakt, že policisté mají spadeno na jednoho z útočníků, a to proto, že najel seniorovi do auta.

„Pětadvacetiletého muže ze Sokolovska podezíráme ze spáchání přečinu poškození cizí věci," řekla mluvčí sokolovské policie Věra Hnátková. A jak dopadl ujíždějící jednasedmdesátiletý senior? Zřejmě hodně vystrašený v nabouraném autě ujel asi čtyřicet kilometrů, pak ale nezvládl řízení a v táhlé zatáčce havaroval.

Útočník ze Sokolova zřejmě trestu neujde, to samé ale platí i pro seniora. Zatímco ale Čech bude mít co vysvětlovat úřadům, Němce čeká vysvětlování minimálně nabouraného auta u něj doma.