„Ve večerních hodinách poničil vchodové dveře a vnikl do pekárny v Chebu,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Z prostorů pekárny odcizil čtyři italské rolády a jeden staročeský koláč. „Koláč snědl cestou do domu, ve kterém přebývá, a rolády spořádal o několik minut později,“ uvedl mluvčí.

A aby toho nebylo málo, ráno se vydal na lup znovu. Tentokrát ale nechal pochutiny pochutinami a ze stánku na vánočních trzích na chebském náměstí odcizil téměř tři sta ocelových prstýnků a více jak deset kusů ocelových řetízků s přívěsky. „Část odcizených šperků muž rozdal kolemjdoucím v ulicích Chebu a část se rozhodl vrátit,“ popsal chování zloděje Jakub Kopřiva.

Se šperky se muž vydal na náměstí a v igelitové tašce je hodil ostraze trhů do automobilu s tím, že se omlouvá, a z místa odešel. „Chebští policisté po provedeném šetření a zhlédnutí kamerových záznamů okamžitě věděli, o koho se jedná, a muže během několika hodin zadrželi. V případě, že ho soud odsoudí, může skončit za mřížemi až na dva roky,“ dodal mluvčí.

KLAUDIE JANUŠKOVÁ si poprvé prohlédla svět v chebské porodnici v sobotu 8. prosince ve 20.28 hodin. Při narození vážila 3 190 gramů. Doma v Šemnici se z malé Klaudinky raduje sestřička Miriam spolu s maminkou Kateřinou a tatínkem Martinem.
FOTO: Miminka Chebského deníku - 50. týden