Obviněný muž celkem v sedmi případech vnikl do bytů, v Karlových Varech na ulici Nábřeží, Dvořákova, Závodu míru a dalších, v Sokolově si pak vyhlédl byt v ulici Švabinského a Kosmonautů.

Z bytů si obviněný muž odnášel nalezené cennosti, finanční hotovost, elektroniku, ale nepohrdl ani krabičkou cigaret. V posledním případě vnikl do bytu v Chodově, přičemž byl vyrušen majitelem, který slyšel, jak se muž snaží dostat do bytu. Obviněný muž, když zjistil, že v bytě někdo je, se snažil odejít. Po odchodu byl sledován majitelem bytu, který přivolal na pomoc strážníky, ti muže zadrželi a předali policistům.
Obviněný svým jednáním způsobil škodu předběžně odhadnutou na částku nepřesahující 40 tisíc korun. Těchto jednání se obviněný muž dopustil i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu v Karlových Varech odsouzen kromě jiného pro trestný čin krádeže, rozhodnutím Okresního soudu v Sokolově mu byl také uložen trest zákazu pobytu v okrese Sokolov.

Komisař kriminální policie podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, na rozhodnutí soudu muž čekal v policejní cele. Okresní soud Karlovy Vary návrh státního zástupce akceptoval a obviněného muže vzal do vazby.