Vůbec poprvé tuto sestavu oznámil milovníkům silných strojů a vůně benzínu manažer týmu Moto Racing Group Ervín Krajčovič na besedě v sokolovské Fantazii. A ještě jednu opravdovou lahůdku organizátoři besedy s jezdci Dakaru připravili. Tou bylo představení nového motocyklu BMW R 1250 GS.

Pětičlennou sestavu pro Dakar 2019 oznámil Ervín Krajčovič po poslední generálce před nejnáročnějším závodem v Maroku, kde čeští motojezdci zaznamenali skvělé výsledky. Tým Moto Racing Group je týmem, který jel oba Dakary, jak jihoamerický, tak africký. A jak se jezdci připravují na ten následující, který odstartuje v lednu? „Na Dakar trénuji celý rok,“ řekl Milan Engel, který minulý Dakar nedokončil.

„Ještě jsem neměl ani dovolenou, ale tím, že jsem nedojel, tak jsem na ni neměl ani nárok. Snažím se objíždět závody, abych byl co nejvíce pro následující Dakar připravený.“ Olga Roučková se do přípravy pustila také s vervou. „Skoro pořád jsem byla na závodech,“ řekla jediná žena, která dokončila Rallye Dakar. „Když jsem nezávodila, tak běhám a zvedám strašně moc železa, abych měla sílu, protože je něco jiného tu buggynu vyhrabat. Věnuji se přípravě na milion procent. Teď už jen postavit buggynu, sednout za řídítka a řídit a řídit,“ usmála se Olga Roučková, jejímž navigátorem pro následující Dakar bude Dan Zelenka.

Ilustrační foto
Mladá žena řídila pod vlivem amphetaminu