Ve Ždáru nad Sázavou se uskutečnilo mistrovství České republiky v nohejbalovém singlu mužů, kterého se účastnilo dvaatřicet borců, hlavně z extraligy nohejbalu. Vynikajícího devátého místa dosáhl v obrovské konkurenci Martin Čermák z Jiskry Aš.

Systém byl velmi nabitý, bylo osm skupin po čtyřech nohejbalistech a do vyřazovacího pavouka postoupili první dva.

Martin měl těžkou skupinu a hned v prvním utkání narazil na hlavního favorita celého turnaje, reprezentanta Mrákavu, se kterým bohužel prohrál 0:2, hlavně svými chybami. Ve druhém utkání však Martin vylepšil svůj výkon a v třísetové bitvě porazil extraligového hráče Čakovic Kůrku 2:1 na sety. To byl rozhodující moment k postupu, protože v posledním utkání si vychutnal dalšího extraligového hráče Vsetína, Slováka Ifku, jasně 2:0, a postup do pavouka byl jistý.

Ve vyřazovací konečné fázi, která určila nového mistra, však los Martinovi nepřál, protože „chytl" dalšího reprezentanta Kopa. Ten mu v osmifinále zejména tvrdým smečovaným podáním nedal šanci a vyhrál 2:0. Kop se poté dostal až do finále a vybojoval stříbrnou medaili.

Dle výsledků bylo určeno pořadí, ve kterém Martin získal vynikající 9. místo.

Konečné pořadí turnaje

1.Hron Karel, Žďár n/ Sázavou – mistr republiky

2. Kop Pavel, Modřice – Brno

3. Bíbr Tomáš, SK Liapor Karlovy Vary

Martin Čermák vynikajícím způsobem reprezentoval ašský nohejbal na MR v singlu mužů. Prodal svoji výbornou formu z posledních ligových utkání a při lepším losu mohl postoupit i mezi osm nejlepších.

Na turnaji byli z devadesáti procent hráči z vyšší soutěže - extraligy nohejbalu, a tak 9. místo je obrovským úspěchem i výsledkem poctivého přístupu k nohejbalu a přípravy na MR.
Martin opět předvedl obrovskou bojovnost a kus nohejbalového umu. Výkonnost turnaje byla opravdu na vysoké úrovni, a tak před blížícím se mistrovstvím světa v nohejbalu začátkem prosince 2012 v Nymburce je to pro český nohejbal výborná zpráva.

(luch)