Jak ještě více ušetřit a zefektivnit provoz, to Karlovarské krajské nemocnici (KKN) doporučil ekonomický audit, který si zadala.

„Audit poukázal na některé rezervy. Jedním z opatření je i propouštění zaměstnanců. Nejde o zdravotnický personál či lékaře, ale o pracovníky na vedoucích pozicích, především v administrativě, jejichž funkce se dublují, a tyto pozice tak jsou zbytečné. Rozhodně nejde o masové propouštění a veškeré změny projednalo vedení nemocnice s odbory," vysvětlil Vladislav Podracký, mluvčí KKN. Informaci potvrdil také generální ředitel KKN Josef März. Někteří zaměstnanci tak přejdou na zkrácený pracovní úvazek, jiná místa budou zrušena úplně. „Jde přibližně o deset lidí. Odcházejícím zaměstnancům bude vyplaceno odstupné," doplnil mluvčí.

Audit mimo jiné KKN také doporučuje možnosti úspor v provozu nemocnice, například efektivnější třídění kontaminovaného odpadu. „Jde o komplex věcí, které v rámci úspor připravujeme, jiné prověřujeme, zda se v našich podmínkách dají provést," doplnil mluvčí Podracký.

KKN například musí zlepšit vykazování administrativy a místo zdravotních sester více využívat zdravotní asistenty. „Jenomže ti na trhu práce nejsou," podotkl mluvčí. Podle něj je to jeden z mnoha kroků, které audit zmiňuje.

„V této první fázi bychom mohli ušetřit přibližně půldruhého milionu korun. Další opatření se do výsledku hospodaření nemocnice promítnou až za delší dobu," konstatoval mluvčí. Karlovarská krajská nemocnice se v loňském roce po letech hlubokých finančních ztrát dostala do kladného hospodářského výsledku, přesto musí obracet každou korunu.

Od 1. února přesto zvýšila platy zdravotnickému personálu, a to o dvě procenta. „Mzdové náklady se tak zvýšily o 25 milionů korun," uvedl mluvčí Podracký. KKN, jejímž zřizovatelem je Karlovarský kraj, sdružuje nemocnice v Karlových Varech a v Chebu a je jedním z největších zaměstnavatelů v Karlovarském kraji. Pracuje zde 1 349 lidí a obrat nemocnice činí kolem miliardy korun.