Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Své by o tom mohl vyprávět Daniel Štěrba z Mariánských Lázní, který, jak Deník už informoval, skončil ve vazební věznici za to, že si měl objednat vraždu své bývalé manželky.

Ve čtvrtek 24. listopadu obviněného Štěrbu poslal soudce do vazby. „Policisté muže obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu přípravy,” informovala policejní mluvčí Kateřina Böhmová. Štěrba si najal na vraždu své bývalé ženy komplice, kterému svěřil, že exmanželka má dvacet milionů, a třetina peněz bude jeho, pokud ji zavraždí.

Štěrba ale před soudem nestanul poprvé. Před třemi týdny se zpovídal ze svých činů kvůli nelegálnímu ukládání odpadu. V roce 2007 jeho společnost Ister dostala pokutu 2,2 milionu korun od České inspekce životního prostředí. „Společnost porušila zákon o odpadech tím, že navezla do prostoru u Chodové Plané 8203 tuny odpadu,” informovala tehdy mluvčí České inspekce životního prostředí Ivana Awwadová. Štěrba nejenže nezaplatil pokutu, pokračoval dál v nelegální činnosti, a proto dostal další pokutu, a to ve výši sedm milionů korun.

Protože mu neodbytní úředníci začali značně vadit, rozhodl se k radikálnějšímu činu. Prostřednictvím policistů začal na úředníky získávat kompromitující informace. Na začátku listopadu tak na lavici obžalovaných skončil nejen Štěrba, ale také pětice plzeňských policistů. Ve vazbě kontroverzní podnikatel z Mariánských Lázní skončil až po svém posledním ´kousku´, kdy si najal vraha na svou bývalou ženu. Zločin se měl podle jeho plánů uskutečnit v místě bydliště exmanželky ve středních Čechách. „V případě odsouzení hrozí obviněnému muži dvacet let nebo výjimečný trest,” dodala Kateřina Böhmová.