Už více než půl roku měl sloužit maminkám v bezvýchodné situaci, které se nemohou nebo nechtějí o své děti starat. Mnoho měsíců mohl zachraňovat dětské životy a už čtyři měsíce ho 'zdobí' cedulka s nápisem 'Mimo provoz'. Řeč je o chebském babyboxu, který se nachází ve zdi u vchodu do nemocnice.

„Jsem přesvědčen, že by měl být chebský babybox už asi měsíc v provozu. Stavba má být totiž už nějakou dobu zkolaudovaná," řekl Ludvík Hess, který zakládá babyboxy po republice. „Byl tam náš technik Zdeněk Juřica, který se postaral o znovuobnovení provozu. Takové zbytečné obstrukce, jako jsem zažil s chebským babyboxem, jsem v jiných 49 lokalitách, kde se naše zařízení nacházejí, nezažil," dodal.

„Chebský babybox je mimo provoz v důsledku technické závady," sdělila Barbora Silná, vedoucí PR oddělení Karlovarské krajské nemocnice. „Ta je na straně výrobce. Vzhledem k tomu, že babybox není v majetku KKN, a.s., ale společnosti Statim. Situaci musí tedy řešit majitel," dodala.

„Snad ve všech novinách bylo s velkou slávou oznamováno, že se otevírá chebský babybox," řekla Jana Matějková z Chebu. „Takže by se někdo měl co nejrychleji postarat o jeho znovuzprovoznění, aby mohlo zařízení zachraňovat životy nemluvňat," dodala.