Desítky balónků štěstí (plněné héliem) s adresami původních majitelů vzlétly před časem k nebi v Krásné na Chebsku. Poslaly je tam ratolesti spolu s dospělými jen tak pro radost. O to větší překvapení pro ně bylo, když se dozvěděli, že některé z nich dolétly do velmi vzdálených měst. Poslední informací je, že jeden z balónků doputoval až do 600 km vzdáleného polského města.

„O tom, že létající balónky mohou urazit dalekou cestu, nás přesvědčují došlé odpovědi ´nechtěných´ adresátů," uvedl starosta obce Krásná Luboš Pokorný. „Jedna nálezkyně z Polska nám nyní zaslala dopis, kde vyjádřila překvapení nad nalezeným balónkem," uvedl starosta obce.

A co všechno v dopise stálo?

„Dobrý den. Jmenuji se Iwona a bydlím v Polsku. Našla jsem váš balon s cedulkou," napsala Iwona Blaszcok z polského Gorzow Slaski.

Podobným způsobem doputoval balónek manželů Novákových až do Loun.

„Lidé z obce nám nyní mohou zaslat informaci, zda i jejich balónek dorazil do některého z českých, popřípadě cizích měst," okomentoval starosta Luboš Pokorný. Akcí, při kterých lidé posílají k nebi balónky štěstí, neustále přibývá.

Před koncem loňského roku vypustily desítky balónků štěstí (ohnivé) i děti z obce Milíkov na Chebsku. Pro mnohé obyvatele regionu se tak tato zábava stala velmi oblíbenou. Jako méně radostnou ji však vnímají hasiči, kterým dělá každým rokem starosti. „Z pohledu hasičů je tato zábava velice riziková," upozornil mluvčí hasičů Martin Kasal. O tom se hasiči přesvědčili před koncem loňského roku v Chebu. Tehdy jeden z balónů začal hořet na jedné ze střech.