Postavit si svůj hudební nástroj už nemusí být jen sen. Chebská houslařská škola chystá na léto workshop, během kterého účastníci vytvoří své housle nebo kytaru.

Polotovar

„Během čtrnácti dnů si zájemci zkusí pomocí 'polotovarů' sestavit smyčcový či drnkací hudební nástroj," popisoval Jiří Pátek, vedoucí učitel Houslařské školy, která je od roku 2005 součástí Integrované školy (ISŠ) Cheb.

O zájemce není nouze

Jde už o druhý ročník workshopu a mezi širokou veřejností je o něj zájem. „Dva účastníky z minulého roku práce tak nadchla, že se rozhodli pro studium na naší škole," popisoval s tím, že se do kurzu hlásí lidé bez rozdílu věkové kategorie.

Program je nachystaný

Workshop se letos uskuteční od 3. do 13. července, a to v dílnách Houslařské školy. „Výuka bude probíhat denně včetně sobot a nedělí," sdělil mistr houslař a podotkl, že je nachystaný také doprovodný program. Účastníci se seznámí s historií Chebu a okolí, navštíví muzeum hudebních nástrojů v Lubech a Markneukirchenu, ale i mistry houslaře a kytaráře v Lubech. Chybět nebudou ani odborné přednášky o technologii výroby kytar, houslí a historii houslařství.

Celý svět

Do workshopu se připojí také účastníci Rotary Club campu. Členové sdružení v regionu ve svých rodinách ubytují mladé lidi z celého světa, kteří zde budou mít připravený program. Dorazí zájemci z USA, Belgie, Izraele, Španělska či Lotyšska.