Ten si vzal bez dovolení vozidlo své známé, která u něj byla na návštěvě. A s autem odjel. Dojel na benzínovou stanici, kde natankoval natankoval necelých 223 litrů nafty a odjel bez zaplacení.

Měl ale smůlu. Majitelka nahlásila, že ji vůz chybí a rozjela se pátrací akce. Řidiče hlídka chytila mezi Starou Vodou a Dolním Žandovem. "Hlídka navíc zjistila, že muž řídí vozidlo přes platný zákaz řízení motorových vozidel," informovala policejní mluvčí Zuzana Týřová. Navíc u řidiče provedli policisté orientační zkoušku na přítomnost návykových látek. "Ta vyšla pozitivně na přítomnost látek Amfetamin/Metamfetamin," řekla mluvčí.

Ilustrační foto
RunCzech: Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary se poběží 24. října

Muži zákona při šetření zjistili také to, že obviněnému se způsob tankování, kdy odjíždí od benzínky bez zaplacení líbí. "Od 21. března se dopustil v dalších minimálně pěti případech obdobného jednání po celém Karlovarském kraji s různými osobními vozidly. Celkem takto natankoval více jak 950 litrů motorové nafty," sdělila Zuzana Týřová. Na rozsudek si muž počká ve vazbě. V případě odsouzení mu hrozí trest od dvou do osmi let.