Poslední možnost, jak využít této jedinečné nabídky, je dnes, tedy v sobotu. Dráhy navíc na zbytek roku přichystaly další akce.

„Pendolinem jsem jela už několikrát a vždy mi jízda vyhovovala," řekla Alena Havránková z Chebu.

„Občas sice musí jet pendolino pomaleji, než je tomu na Moravě, ale to je zřejmě z důvodu složitějšího terénu v našem regionu," dodala.

„Při nákupu jízdenky na eShopu získal zákazník automaticky místenku zdarma. V pokladně nebo v jízdenkovém automatu ho místenka na jakýkoliv úsek cesty pendolinem vyšla na 35 korun," řekl mluvčí ČD Radek Joklík.

Lidé tak při nákupu na internetu zaplatili na trase Praha Františkovy Lázně pouze 303 korun.

„Zájem o spoje SC Pendolino v průběhu prázdnin vzrostl, a to jak na relaci Ostrava Praha, tak také na západ Čech," potvrdila včera Deníku mluvčí ČD Kateřina Šubová.

Podle zjištěných informací Deníku výhodný nákup jízdenky využilo za léto několik tisíc cestujících.

Konkrétní číslo bude známé až po tomto víkendu. Jízdy českým rychlovlakem se tak stávají stále vyhledávanějšími.

„Například mezi Prahou a Moravou jsou spoje v atraktivních časech s několikadenním předstihem vyprodány a nejsme schopni již uspokojit zvýšenou poptávku," informovala mluvčí Šubová.

Z tohoto důvodu od září zvýší České dráhy kapacitu 2. třídy ve spojích SC Pendolino o jeden vůz, který byl původně vozem 1. třídy.

„Tímto vyhovíme zvýšené poptávce a zároveň bude nabídka míst v první a ve druhé třídě srovnatelná s nabídkou v dalších spojích ČD vyšší kategorie, například Eurocity," podotkla mluvčí.

Do Chebu a Františkových Lázní zajíždí SC Pendolino pravidelně každý víkend. Od prosince sem začne navíc zajíždět rovněž v pracovních dnech. Navíc mezi Plzní a Františkovými Lázněmi nebudou muset cestující platit místenkový příplatek.