Ještě letos by mohlo dojít k demolici bývalého pivovaru v chebské Palackého ulici. Podle představitelů města by na jeho místě v budoucnu mohl stát i nový bazén.

„Objekt je v havarijním stavu," potvrdil chebský starosta Pavel Vanoušek a informoval, že rada města doporučila zastupitelům, aby schválili demolici bývalého pivovaru. Práce přijdou na přibližně dva miliony korun.

„Zároveň byla zadána studie, která se bude zabývat možností využití lokality pro výstavbu nového bazénu," podotkl starosta.

Ten současný již dožívá a jen jeho rekonstrukce by vyšla na asi sto milionů korun. Pokud by se stavěl nový, přišel by prý odhadem nový 150 milionů korun. Navíc by nešlo jen o stavbu krytého bazénu, ale také venkovního.

Aby mělo město k dispozici celou lokalitu, jedná s majitelem nedalekého objektu bývalého obchodu ‚Huma'. Ten by případně směnilo za vilu v Jungmannově ulici, která je v majetku Chebu.

Kdy by se obyvatelé mohli dočkat nového bazénu, není ale vůbec jasné.

„Musíme počkat, zda bude obnovené financování z 'ROPu'. Pokud vše dopadne dobře, mohli bychom o stavbě bazénu uvažovat v horizontu let. Pokud ne, bude to otázka desetiletí," sdělil starosta k financování a dodal, že by i tak muselo město hledat dotační program, ze kterého by mohlo čerpat.