Kolik jich přesně v hnízdě je, se zatím spekuluje. Kolemjdoucí mluví o čtyřech až pěti potomcích. Lidi v Chebu tato zpráva velmi potěšila, protože v loňském roce se bohužel nenarodilo žádné mládě. „Je to obrovská radost, vidět ty malé uličníky zase na komíně. Myslím, že jsou tam čtyři. Ale člověk nikdy přesně neví. Těším se, až je začnou rodiče učit létat, to je pokaždé krásná podívaná,“ sdělila Marie Čermáková z Chebu.

Pár čápů se na komín ve městě vrací neustále. Podle číselných značek se dalo zjistit, že tito čápi neodlétají nikam daleko, ale přes zimu hnízdí v jižním Německu. Proto jsou také na komíně každý rok brzy zjara. Podle ornitologů mají čápi v Chebu pestrou jídelní nabídku, proto si zdejší stanoviště oblíbili. Nejvíce čápů hnízdí v rybničnatých a mokřadních oblastech, kde je dostatek obojživelníků, ryb a velkého hmyzu. Čápi z měst létají za potravou do okolí na vzdálenost až několika kilometrů. Hnízdo si velmi pečlivě brání před ostatními predátory, protože jeho stavba je velmi náročná, a tak si chrání svoji práci.