VYBRAT REGION
Zavřít mapu

FOTO, VIDEO: Čerstvé suroviny frčí

Mariánské Lázně - Kuchyně česká, asijská, ale i spousta dalších… Na druhu už tolik nezáleží.

1.10.2018
SDÍLEJ:

Také jídlo může být zatraceně sexy. Dokázal to i první ročník Lázeňského Food Festivalu, který si v sobotu v Mariánských Lázních užily tisíce lidí.Foto: Deník / Václava Simeonová

Hlavně aby bylo jídlo připravené z čerstvých surovin. To je trend posledních let. A naplno si ho mohli užít návštěvníci prvního ročníku Lázeňského Food Festivalu, který v sobotu do Mariánských Lázní přilákal obrovské množství návštěvníků.

„Největším trendem v gastronomii jsou čerstvé suroviny. To ovlivnilo i českou kuchyni. Když už servírovat svíčkovou, tak to nemá být ta těžká 'se šesti', ale jde připravit i sexy - z čerstvé zeleniny a bez velkého množství smetany,“ popsala jeden z aktuálních trendů v gastronomii Andrea Sasková, která stojí za prvním ročníkem Lázeňského Food Festivalu. „Hodně se také používá grilované maso, jen lehce ochucené, hodně zeleniny, klíčky, ořechy. Stále větší oblibu si získává také třeba avokádo. Ještě nedávno bylo okrajovou záležitostí a dnes zde máme stánek, který připravuje jen pochoutky z avokáda,“ vysvětlila.

Celkem na akci dorazilo sedmnáct stánků s kvalitním jídlem. A že bylo o co stát, dokazovaly i několikametrové fronty. „Nejdřív jsem se bála, že přijedou třeba jen tři stánky. Tyto obavy pak vystřídal strach, že sem nikdo nepřijde. Aby byl o akci mezi prodejci zájem, musí se jim vyplatit přijet,“ řekla pořadatelka Andrea Sasková, na které byla vidět úleva. „Byla bych ráda, aby se z festivalu stala tradice. Určitě bych jej ráda uspořádala i příští rok. Nevím, zda opět v tomto termínu. Ale určitě bych chtěla obměnit nabídku, něčím ji ozvláštnit, aby měly i další ročníky šťávu,“ podotkla s tím, že bez pomoci řady dobrovolníků, kteří jí s organizací pomáhali, by akce nevznikla.

„Ráda bych poděkovala také městu Mariánské Lázně, které akci podpořilo, Lázním, které poskytly prostor kolonády, a sponzorům,“ dodala.

Na kolonádu dorazila spousta lidí, kteří zde uspokojili své chuťové buňky. „Dala jsem si hamburger s trhaným masem a avokádem. Bylo to vynikající,“ zhodnotila Kateřina Slavíková, která přijela z Chebu. 

Autor: Václava Simeonová

1.10.2018 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Ochrana a ostraha - Ochrana a ostraha Vrátný 19 500 Kč Vrátní Požární hlídka/vrátní. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Nepřetržitý provoz, úvazek: . Mzda min. 19500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Náplň práce: obsluha EPS, kontrola a evidence vozidel a osob, zapisování jednoduchých údajů do PC., 12h směny, krátký/dlouhý týden. Práce vhodná pro OZP, důchodce/kyně - možnost měnit polohu (stání, sezení, ležení). Nutnost vlastní dopravy - místo výkonu práce není dostupné autobusem ani vlakem., Kontakt pro zájemce: POUZE e-mailem s telefonním kontaktem na Vás.. Pracoviště: Iron shield s. r. o. -066, 351 34 Skalná. Informace: Miroslava Pavleová, . Gastronomie - Gastronomie Barman, výčepní 15 000 Kč Barmani Obsluha za barem. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15000 kč. Volných pracovních míst: 3. Poznámka: Místo výkonu práce: Café Bar Bartholomeus, nám. Krále Jiřího z Poděbrad 482/37, 350 02 Cheb. Pracovní poměr na dobu určitou (2 roky) - poté možné prodloužení. Pracovní doba: 10:00-18:00 h. Náplň práce: příprava nápojů za barem. Kontakt pro zájemce: telefonicky (volat 9:00-18:00 h) anebo e-mailem.. Pracoviště: Bartholomeus gastro s.r.o. -002, náměstí Krále Jiřího z Poděbrad, č.p. 482, 350 02 Cheb 2. Informace: Bolorbold Erdenetsogt, +420 702 863 514. Gastronomie - Gastronomie Cukrář, moučníkář 15 000 Kč Výrobci cukrovinek Cukrář/ka - pečení lázeňských oplatek. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15000 kč, mzda max. 24000 kč. Volných pracovních míst: 5. Poznámka: Místo výkonu práce: Karlova 2455/38, 350 02 Cheb. Pracovní poměr na dobu neurčitou. Vhodné i pro absolventy. Vhodné i pro mladistvé. Pracovní doba: pracovní doba je určena podle druhu práce (pracovní týden je Po-Pá); u mazání a spékání 6:00-14:00 h, při pečení korpusů ranní/odpolední směna po 6-8 hodinách (6:00-12:00 h, 12:00-18:00 h); pracovníci se na pracovních pozicích střídají. Náplň práce: pracovník/pracovnice musí být schopen/schopna zvládnout práci pečení korpusů, mazání a balení lázeňských oplatek. Požadujeme: podmínka přijetí do práce je stanovena normou. Kontakt pro zájemce: osobně na adrese pracoviště (každý všední den 6:00-10:00 h).. Pracoviště: Ok orthos, s.r.o., Karlova, č.p. 2455, 350 02 Cheb 2. Informace: Zdeňka Ordošová, +420 739 455 510. Doprava a logistika - Doprava a logistika Skladník 19 000 Kč Skladníci, obsluha manipulačních vozíků Pracovník/ce skladu a expedice. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 19000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Místo výkonu práce: Spojovací 2426/2, 350 02 Cheb. Pracovní poměr na dobu určitou (1 rok s 3-měsíční zkušební dobou) - poté možné prodloužení. Nástup možný ihned nebo dle dohody. Pracovní doba: 6:00-14:30 h. Náplň práce: práce ve skladu, příjem a výdej materiálu (a s tím spojená evidence materiálu), inventarizace, práce s informačním systémem. Požadujeme: průkaz na VZV výhodou, dobrá znalost práce na PC, fyzická zdatnost, pečlivost, zodpovědnost, samostatnost. Nabízíme: zázemí stabilní společnosti, slušné jednání, příspěvek na penzijní připojištění, příspěvek na stravování, po zaučení další benefity. Kontakt pro zájemce: telefonicky anebo e-mailem (zaslat životopis).. Pracoviště: Hb print, s.r.o., Spojovací, č.p. 2426, 350 02 Cheb 2. Informace: Jana Pavelková, +420 733 655 654.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Kradené věci si ukryl v kočárku

Vzpomínková bohoslužba na bývalém vojenském hřbitově.

Na vězně nezapomínají

FOTO: Piškvorkáři už zase soutěží

Karlovarský kraj – Klání jedenáctého ročníku turnaje v populární hře „piškvorky“ začalo v Karlovarském kraji.

Týden obřích slev začíná. Nenechte se však napálit

Předvánoční nákupní horečka startuje. Prvním „výkopem“ jsou slevové akce spojené s tzv. Černým pátkem. Neřiďte se procenty, ale výslednou cenou, radí odborníci.

Češi objevují náš region

Karlovarský kraj – S trochou nadsázky se dá říci, že turisté z Česka objevili, jak zajímavý je Karlovarský kraj, a přijíždějí do něj čím dál více.

Další razie na tržnici, policisté hledali drogy

Cheb - Policisté stále bojují proti drogové kriminalitě, a to především na tržnicích, které jsou problematickou oblastí.

DALŠÍ ČLÁNKY Z RUBRIKY

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT