Zmodernizované vozy Českých drah začaly jezdit na trati Cheb Praha. Nové vagony nabídnou cestujícím klimatizované prostory, elektrické zásuvky 230 V 50 Hz a jsou vybavené nástupní plošinou i novými, moderními stolky. Vozy mají navíc i toaletu s uzavřeným systémem.

„Jsem ráda, že České dráhy odstranily z vozů ty koženkové sedačky," řekla cestující Alena Vávrová z Prahy, která dojíždí za příbuznými na Chebsko.

Někteří lidé by však přivítali lepší jízdní řády.

„Místo zmodernizovaných vozů měly dráhy nechat rychlík, co jel ve 22.06 z Plzně na Cheb," vyjádřil se Josef Langer z Chebu.

„Modernizované vozy mají interiér rozdělený do několika částí, ve kterých jsou umístěny čtyři klasické šestimístné oddíly a jeden dvanáctimístný velkoprostorový oddíl," vyjmenovala mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová. „Vůz je vybavený moderními, textilem potaženými sedačkami. U vybraných míst jsou nově řešené stolky vhodné pro práci a elektrické zásuvky 230 V 50 Hz pro napájení drobné elektroniky, například mobilních telefonů nebo notebooků. Pohodě při cestování, hlavně v letních dnech, přispívá klimatizace," dodala Pistoriusová.