Procestovat celou republiku takříkajíc 'za hubičku' by neměl být v prázdninových měsících problém. České dráhy totiž připravily speciální jízdenku, která umožňuje po dobu své platnosti neomezený počet jízd všemi vlaky ČD.

Prázdnin a dovolené se už proto nemůže dočkat například dvacetiletý Filip Švára z Chebu. „Společně s partou jsme dlouho přemýšleli nad tím, kam jet na dovolenou, tak abychom se jako studenti vešli do určité, ne moc vysoké částky," uvedl. „Když vtom někoho napadlo využít čtrnáctidenní neomezenou jízdenku, kterou nabízely České dráhy i v loňském roce, a procestovat tak mnoho zajímavých míst po republice," dodal.

Nabídka železničního dopravce se líbí také devatenáctileté studentce vysoké školy Kateřině z Chebu. „Slyšela jsem o této výhodné jízdence. V loňském roce ji využila má kamarádka a hodně si ji chválila. Letos si tedy myslím, že si ji pořídím také a podívám se po krásách naší země," zakončila.

Předprodej neomezené jízdenky začne už 5. června a využívat ji budou cestující moct, podle mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského, od 1. července do 31. srpna.

„Jedná se o celosíťovou jízdenku pro jednu osobu, umožňující po dobu své platnosti neomezený počet jízd všemi vlaky ČD ve druhé vozové třídě," uvedl Petr Šťáhlavský. „Jízdenka je určená cestujícím bez In-karty nebo karty ISIC za základní cenu a držitelům těchto karet se slevou," dodal.

Jízdenka platí 14 po sobě jdoucích dnů. Tedy například pokud si cestující zakoupí jízdenku s prvním dnem platnosti 5. července, ta mu bude platit až do 18. července.

Základní cena jízdenky činí 1190 korun, pro držitele In-karty nebo karty ISIC pak 990 korun. Koupit si ji lze pouze u pokladní přepážky ČD jako elektronicky tištěný doklad.