Tak už zase rostou! Radostnou zprávu pro všechny houbaře z Chebska nám včera potvrdil předseda České mykologické společnosti v Lázních Kynžvartu Jan Šimice. Z poslední vycházky do lesa v podhůří Dyleně přinesl domů plný košík hub vhodných do nejrůznějších lahodných pokrmů.

„Posbíral jsem větší množství vzroslých lišek, penízovky širokolupenné, třepinitky makové, holubinky černající i nějaké hříbky kováře,“ uvedl Šimice. „Myslím si, že i méně zkušení houbaři by už neměli odcházet z lesů našeho regionu s prázdnou,“ dodal.

Z početné rodinky lišek pak houbař a kulinář Šimice připravil vynikající dobrotku lišky na smetaně se šťouchanými brambory ochucenými cibulkou. „Je to vážně opravdová lahůdka. Omáčku vařím klasicky s cibulovým základem a houbičky také trochu orestuji,“ upřesnil houbař Šimice.
Podle milovníka houbařských specialit Petra Nového z Chebu je krásné, že letos už na začátku prázdnin začínají dary lesa růst. „Určitě se s dětmi brzo na naše známá místa vydám,“ neskrýval vášnivý houbař svoje plány.