Zvýšení výroby a zároveň také její kvality je cílem společnosti Penam, která od loňského roku provozuje pekárnu v Klimentově u Mariánských Lázní. Jak uvedl její ředitel Jiří Réda firma připravuje hlavně modernizaci technického vybavení.

Na dotaz Deníku o cenách pečiva reagoval generální ředitel společnosti Penam Jaroslav Kurčík: „V dohledné době neuvažujeme o zdražování. Čekáme na to, jaká bude letošní úroda a ceny mouky.“

Žádný útlum, ale naopak další rozvoj čeká pekárnu v Klimentově na Mariánskolázeňsku. Nezmění se v pouhé redistribuční středisko velkého koncernu, jak se někteří lidé obávali.

„Naopak. Budeme investovat do nových technologií. Naším cílem je zvýšit výrobu a také její kvalitu,“ uvedl ředitel Pekárny Klimentov Jiří Réda.
„Technicky jsme schopni to zajistit, ale chybí nám lidé. Potřebovali bychom jich asi dvacet. A to zhruba do měsíce,“ postesknul si ředitel.
Pekárna přitom nemá žádné velké požadavky na jejich kvalifikaci.

„Kdo chce pracovat, ten u nás zaměstnání dostane,“ potvrdil generální ředitel společnosti Penam, které klimentovská pekárna patří, Jaroslav Kurčík. Průměrná mzda ve společnosti se podle něj pohybuje okolo částky 17,5 tisíce korun.
„Při převzetí klimentovské pekárny žádný ze zaměstnanců nešel s penězmi dolů,“ zdůraznil ředitel Réda.