Předvánoční čas doslova vyzývá k dobrým skutkům. Proto není divu, že lidé o adventu přispívají na útulky, hospice či bezdomovce. I na Chebsku se s charitativními akcemi a sbírkami roztrhl pytel. Lidé mohou nakupovat granule pro opuštěné psy či jít na koncert, na kterém přispějí třeba na hospic.

„Je to už taková klasika, před Vánoci člověk prostě přispěje vždy," řekla Jaroslava Volfová z Chebu. „Škoda ale, že chceme dobré skutky dělat jen o adventu, kdy máme takovou nostalgickou náladu." Ti, kteří chtějí pomoci jak finančně, tak materiálně, mají v předvánočním období mnoho možností.

Například děti ze základních škol na Mariánskolázeňsku už nějakou dobu sbírají deky, hračky nebo pamlsky pro opuštěná zvířata v mariánskolázeňském psím útulku. Všechny dárky chtějí předat na dni otevřených dveří, který se uskuteční v sobotu 12.prosince. Na opuštěné psy nezapomínají například ani dobrovolní hasiči v Hájích, kteří vybírají drobné dárky pro pejsky v útulku v Hraničné. Útulek a záchrannou stanici zvířat mohou podpořit i Tepelští. V pátek 11. prosince se před bývalým Městským úřadem Teplá pořádá sbírka, do které mohou lidé donést dárečky pro opuštěná zvířata.

Ti, kteří raději přispívají potřebným, si také o adventu přijdou na své. Na Chebsku se uskuteční mnoho vánočních koncertů. Výtěžek z nich půjde například na Hospic svatého Jiří v Chebu. Charitativní koncert se bude konat v Chebu v neděli 13. prosince v kostele svatého Mikuláše a Alžběty. Na akci vystoupí ženský pěvecký sbor Luběnky a chrámový sbor. Pozadu nezůstanou podruhé za sebou ani v Milíkově. Tady na charitativním koncertě, který se uskuteční v pátek 18. prosince v tamním kostele, vystoupí skupina Žalman a spol.