Kdyby se město rozhodlo i nadále tento objekt využívat, muselo by do něj dál posílat desítky milionů za rok. Tomu chce do budoucna zabránit. Výstavbu bazénu hodlá spojit i s výstavbou nového zimního stadionu, do kterého se dostává spodní voda. Investice by byla odhadem několik milionů. Žádné přípravné práce zatím nezačaly, vše je v rámci úvah.

„Míst, kam by se obě zařízení vešla, v Chebu moc není,“ sdělil chebský starosta Antonín Jalovec. Jednou z ideálních variant by byl pozemek bývalého škvárového hřiště za stadionem Lokomotivy. Měří zhruba dva hektary, není města, ale státu,“ poznamenal starosta. Cheb bude jednat o tom, za jakých podmínek by mohl pozemek získat.

Ekonomicky by pro město bylo nejvýhodnější postavit bazén i stadion hned vedle sebe. Pokud by se to povedlo, mohl by být krytý bazén vytápěný odpadním teplem ze zimního stadionu.

„Pozemek je dost velký na to, aby tam mohla být obě zařízení. Ale pak by už nezbylo místo na venkovní bazén. Kdyby se povedlo zajistit vhodným způsobem zimní stadion a zůstal by na svém místě, pak by mohl mít bazén letní venkovní provoz,“ dodal starosta.

Zpěvák Hynek Tomm natočil v centru Chebu nový videoklip ke své písni, která vyjde na novém CD.
Zpěvák natočil klip v centru Chebu