Pracovat by se mělo například na cyklostezce do Waldsassenu, na zateplení školy na Skalce a na vybudování nové cesty v Dolních Dvorech.

„Rádi bychom zateplovali školu na Skalce, což je projekt za 30 milionů korun. Dále chceme cyklostezku na Waldsassen, kde máme projekt a chtěli bychom získat nějakou dotaci. Rekonstruujeme bytový dům v Mánesově 23, kde by měly vzniknout menší byty například pro důchodce. A pak chystáme i řadu menších projektů," uvedl chebský starosta Petr Navrátil. Jedním z nich je například cesta v Dolních Dvorech, pro tamní obyvatele je ale projekt důležitý. Z tamních bytových domů se totiž nelze dostat bezpečně pěšky do Chebu.

Zatímco v minulých letech Cheb v průběhu roku výrazně navyšoval rozpočet díky získaným dotacím, po skončení Regionálního operačního programu Severozápad se už investice budou odvíjet hlavně z vlastních zdrojů města. Proto se do rozpočtu na příští rok zatím nedostaly některé velké připravované investice, jako je rekonstrukce areálu TJ Lokomotiva, přestavba dominikánského kláštera nebo stavba nových městských lázní s bazénem.

Město Cheb plánuje na příští rok rozpočet s výdaji 753 milionů korun a příjmy 647 milionů. Rozdíl pokryje přebytek z letošního roku a úvěr na projekty, na které získá město dotace. Proti letošnímu roku je rozpočet vyšší o asi osm milionů korun. V odhadu příjmů v příštím roce je Cheb opatrný. Celkové příjmy má nastaveny zhruba o 16 milionů nižší než letos. „Zatímco daňové příjmy se nevyvíjejí příznivě, naopak třeba výnos z hazardu neklesá," řekl Navrátil.