Cheb – Město Cheb zakročí ještě razantněji proti prostitutkám a opilcům, kteří obtěžují obyvatele a turisty v centru. Má to ale háček. Tyto existence nelze zatím nijak zásadně potrestat. I když je totiž policie z patřičných míst vykáže, zanedlouho jsou tam znovu. Městská policie v Chebu tak chce zřídit odloučené pracoviště za městem, kam by problémové lidi odvážela k dlouhému podání vysvětlení.

S příchodem slunečného počasí přibylo i stížností na opilce a nevěstky v ulicích Chebu.
„Uvědomili jsme si, že vykazování a udělování pokut je neúčinné. Proto chceme přejít na systém, který mají i jiná města, kdy odvážejí tyto lidi na detašované pracoviště za městem," uvedl chebský místostarosta Michal Pospíšil, který má zároveň městskou policii na starost.

Vedení Chebu věří tomu, že pokud problémové jedince na hodiny odstraní z města, nebudou mít snahu se na stejné místo vracet.
Podle Pospíšila k účinnému boji proti lidem, kteří obtěžují svým chováním okolí, chybí přímé důkazy.

„To, že nějaká žena stojí anebo chodí kolem silnice čtyřiadvacet hodin denně, nedokazuje, že tam nabízí sexuální služby," okomentoval Michal Pospíšil.
Kromě prostitutek a opilců jde stále častěji také o narkomany, kteří mohou být i nebezpeční svému okolí. V Chebu se podle Michala Pospíšila vyskytují hlavně v okolí nádraží nebo v ulici 17. listopadu. Touto ulicí přijíždějí do Chebu Němci, kteří prostitutky vyhledávají.

Navíc se chebská radnice potýká ještě s dalším problémem. I když nevěstky a alkoholici porušují městské vyhlášky, udělené pokuty od nich město těžko může vymáhat.
Ačkoli Cheb býval synonymem pouliční i té klubovní prostituce, v posledních letech se situace výrazně zlepšila. Přesto v ulicích v noci není problém na prodejné ženy narazit. „Na detašovaném pracovišti by daný člověk, který porušuje vyhlášku, vysvětlil, za jakým účelem tato nařízení porušuje. Máme za to, že pokud člověk musí několikrát za sebou vysvětlovat své počínání, přestane ho to bavit a do centra se nevrátí," dodal Pospíšil.