Zastupitelé proto provozovatelům pohrozili vyhláškou, která zkrátila zavírací dobu. A výsledek? Situace se zlepšuje.

Vyhláška, která nařizovala restauracím a barům v některých částech města, aby v týdnu zavřeli o půlnoci a v pátek a sobotu ve 2 hodiny, platila několik týdnů. Postavili se proti ní jak provozovatelé, tak štamgasti. Vedení města přišlo s kompromisem: „Vyhlášku na zkoušku zrušíme, ale bude klid." A opravdu, problémů ubývá.

Jak se situace vyvíjí, se bude řešit na pravidelných schůzkách. První se už uskutečnila a zúčastnili se jí zástupci města, městské a státní policie, ale také samotní restauratéři.

„Probírali jsme období, od kdy se novelizovala vyhláška. Můžu říct, že k větším excesům nedocházelo," uvedl chebský místostarosta Michal Pospíšil. „Až na jednu restauraci byl hluk v normě," podotkl s tím, že i u dané provozovny se situace zlepšuje.

„Paralelně s tím probíhají kontroly, zda někde nenalévají alkohol mladistvým," sdělil Pospíšil. V místních restauracích načapali sociální pracovníci jednoho opilého mladistvého. „A pět v parku, což se řešilo na místě, respektive rychlým transportem do domovů," dodal místostarosta s tím, že se další schůzka uskuteční ještě v červnu.