Dopravní hřiště, školní hřiště a zastřešení malé ledové plochy na zimním stadionu. To jsou chebské projekty, které najisto získají dotaci z Regionálního operačního programu (ROP) Severozápad. Finance ale s velkou pravděpodobností zbudou i na náhradní projekty, tedy revitalizaci vnitrobloku Obrněné brigády a stavbu školky.

Město žádalo dohromady o dotace na čtyři projekty. Jedním z nich je zastřešení malé ledové plochy na zimním stadionu. „Nejednalo by se o kompletní, ale pouze částečné zastřešení, kdy by střešní konstrukce chránila malou ledovou plochu před sněhem, deštěm či slunečním svitem," vysvětloval chebský místostarosta Tomáš Linda. „Kluziště by díky tomu mohlo být využíváno i ve dnech, kdy nejsou příznivé klimatické podmínky," doplnil. Práce by měly stát asi 12 milionů korun a dotace činí přes 8 milionů korun.

Dalších 14 milionů korun bude dotace na vybudování nového dopravního hřiště u tenisových kurtů. „Počítáme s tím, že hřiště budou využívat i mateřské školy a že odpoledne bude veřejně přístupné rodičům s dětmi, které se naučí řešit všechny situace silničního provozu," popisoval Vladimír Hartmann, chebský místostarosta. „Vedle různých křižovatek tam bude i kruhový objezd a železniční přejezd se signalizací i bez ní." U hřiště, které by měl spravovat Dům dětí a mládeže Sova, se bude nacházet také budova se zázemím.

S budováním nového hřiště pro 2. základní školu v Chebu se již začalo. ROP na něj městu přislíbil 8,6 milionu korun. V současné době se na něm již v areálu TJ Olympionik pod chebskou nemocnicí pracuje. „Nacházet se zde bude hřiště na malou kopanou, atletická dráha, dráha pro inline brusle, doskočiště, atletické sektory, ale také zázemí a prvky pro menší děti. Počítá se totiž s tím, že do areálu bude chodit také družina," sdělil nedávno chebský místostarosta Vladimír Hartmann.

Mezi náhradní projekty se dostala revitalizace vnitrobloku Obrněné brigády a projekt Diakonie Českobratrské církve evangelické, která chce v Chebu vybudovat mateřskou školu. Jak však potvrdil předseda ROP Severozápad Petr Navrátil, s největší pravděpodobností zbudou finance i na ty náhradní.