Lidmi zaplněné historické centrum. Tak vypadaly tradiční Valdštejnské slavnosti, které se pátek a v sobotu uskutečnily v Chebu.

Středověké tržiště, Jeho milost Albrecht z Valdštejna, vojenská garda, koně. To vše byla lákadla, která nenechala v klidu žádného z návštěvníků slavností. Bylo vidět více historických kostýmů než v uplynulých letech.

„Ještě jsme na této oslavě nebyly, tak jsme si s dcerou na celý den vyrazily,“ uvedla Lenka Pacáková ze Skalné. „Chtěly jsme nějakou změnu a hlavně užít si to,“ poznamenala.

„Rok od roku jsou slavnosti lepší,“ konstatoval Martin Honzátko z Plané. „Zdá se mi, že se i lidé uklidnili a už si tolik navzájem nešlapou na hlavy, řečeno obrazně,“ smál se. „Jen to vypadá, že je tu méně návštěvníků.“

Stejně hovořil i jeden z členů ochranky. „S návštěvností to není tak horké jako minulý rok,“ konstatoval. „Je vidět, že lidé nemají peníze.“

Celý program dvoudenních Valdštejnských slavností zakončila hudba a ohňostroj. Rozcházející se hosté už se těšili na další ročník.