Celá akce se odehrála na chebském náměstí a kromě šermířů mohli občané a jejich ratolesti spatřit i divadelní představení.

„Stejně jako města v našem sousedství každoročně postupně zahajují lázeňskou sezónu, svou tradici již mají i slavnostní starty turistické sezóny v Chebu," informovala tisková mluvčí chebské radnice Martina Kuželová.

Celodenní program zahájení turistické sezóny v Chebu se letos nesl ve znamení pětadvacetiletého výročí chebské skupiny scénického šermu Rectus. „Moc se mi tu dneska líbilo. Nečekala jsem, že tu bude tolik lidí," řekla jedna z účastnic, Květa Novotná z Chebu.

První program byl spíše pro děti. Jednalo se o divadelní představení pohádky Sindibád. Tu předvedli herci Divadla Studna. Dále se představila například hudební skupina BraAgas, která produkuje středověkou hudbu a world music. Některé zaujal i historický tanec skupiny Arvena. Na scéně se objevilo seskupení Vagabundus Colective, které zde předvedlo například kejklířské vystoupení. „Dneska se program městu povedl," řekla další z přítomných, Jana Červenková z Chebu.

Na scéně nechyběli ani zástupci skupiny scénického šermu Rectus. Ti na náměstí předvedli během celého dne hned několik scének s meči a sekerami.