VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V lese u Svatého Kříže se válely uřezané kozí hlavy

Cheb - Věc šetří policie pro podezření z trestného činu týrání zvířat. Doplnili jsme krátké video a fotogalerii z místa nálezu

27.2.2008
SDÍLEJ:

Chebští strážníci objevili v lese u Svatého Kříže na Chebsku zbytky čtyř mrtvých kozFoto: DENÍK/ Petr Przeczek

Hrůzný nález objevili chebští strážníci při kontrole lesních cest v okolí města. V lese za vietnamským obchodním centrem ve Svatém kříži našli odřezané kozí hlavy a vnitřnosti nebohých zvířat. Ta pravděpodobně skončila na talířích některé z místních asijských restaurací.

„Hlídka si nejprve myslela, že do lesa někdo pohodil staré lednice,“ uvedl ředitel chebské městské policie Jiří Šmolík. Strážníci objevili zbytky koz až při podrobnějším ohledání místa činu. Vnitřnosti byly uložené v igelitových pytlích a nacpané do polystyrenových krabic. Ty zdálky vypadají jako malé lednice.
„Při bližším ohledání jsme na místě našli čtyři kozí hlavy a jejich vnitřnosti. Nemohly tu ležet dlouho, protže jinak by je lišky roztahaly po okolí. Celý případ jsme předali republikové policii kvůli podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat,“ dodal Šmolík. Za to hrozí pachateli až rok vězení nebo vysoký peněžitý trest. Tím, že zbytky mrtvých koz vyhodil pachatel do lesa, porušel ještě navíc veterinární zákon. Odpad tohoto druhu musí likvidovat speciální zařízení.

Zabité kozy má na svědomí pravděpodobně někdo z chebské vietnamské komunity. Svědčí proto způsob zabití.
„Český řezník kozu stáhne z kůže,“ reagoval na náš dotaz odravský řezník Martin Košata. Nalezená zvířaty byla ale opařena jako prasata. To je údajně způsob používaný v Asii. Kozí maso má přitom specifickou chuť jako skopové. Čím starší, tím výrazněji je cítit. V kořeněných asijských jídlech to ale není poznat.

Informace o tom, že kuchaři v asijských restauracích vaří z kozího masa veřejnost děsí. „Jde mi z toho mráz po zádech. Chuděry kozičky. Já raději do vietnamských bister nechodím. Nevěřím jim,“ uvedla Tereza Hrdličková z Chebu.


Vietnamští restauratéři ze sousední tržnice ale tvrdí, že kozí maso v kuchyních nepoužívají.
„My v restauraci vaříme z hovězího, vepřového nebo drůbežího masa. Kozí maso se tady v žádné restauraci nurčitě epoužívá,“ reagoval na náš dotaz majitel thajské restaurace ve Zlatém Kříži Dang Xuan Duoc. Kozí maso si mohl podle něj použít některý Vietnamec pro soukromou hostinu. S její přípravou je prý ale mnoho práce
.

Autor: Petr Przeczek

27.2.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Fotografie, která se stane symbolem letošních voleb.
DOTYK.CZ
6

Internet se baví: Babiš líbá a Benda je stejnou jistotou jako smrt a daně

Ilustrační foto.

Chystají lampionový průvod

Cirkusák, který nepotřebuje šapitó

Karlovarský kraj - S poi točí od svých čtrnácti let. Bydlí v Bukovanech a lítá po celém světě. Tomáš Bartoš a jeho nevšední koníček.

Budou mít nového průvodce

Mariánské Lázně -Nový propagační materiál provede turisty Mariánskými Lázněmi. Malý průvodce městem nabídne návštěvníkům vše potřebné na jednom místě.

Zdravotní sestry mohou studovat bez dojíždění

Karlovy Vary – Bez složitého dojíždění za studiem mimo region si mohou nově zvyšovat kvalifikaci zdravotní sestry.

OTÁZKA PRO: Jana Kuchaře, starostu Františkových Lázní

Letošní výlov františkolázeňského rybníka Ameriky má být o mnoho lepší, než to bývalo v předchozích letech. Jaké novinky jsou připravené? A kdy se vlastně výlov koná?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení