Navíc se také v Karlovarském kraji objevila takzvaná prasečí chřipka. Vedení Nemocnice v Chebu proto rozhodlo o zákazu návštěv v celé nemocnici.

„V současné době na oddělení ARO leží dva muži ve věku 38 a 59 let, kteří jsou v bezprostředním ohrožení života," sdělil lékařský ředitel Nemocnice v Chebu Pavel Kopecký. „Třetí pacient, přijatý už v loňském roce s prasečí chřipkou, je už zcela stabilizován a nemá žádné příznaky respiračního onemocnění."

Ve čtvrtek se proto pro návštěvy uzavřela první dvě oddělení chebské nemocnice, od včerejška platí zákaz pro celou nemocnici.

Prasečí chřipka ale trápí nejen obyvatele chebského regionu.

„V Nemocnici v Karlových Varech nyní leží jeden pacient s diagnostikovaným virem H1N1 na dětském oddělení a dnes byla nákaza potvrzena u 54letého muže, který leží v kritickém stavu na oddělení anestezie, resuscitace a intenzivní medicíny," upřesnil náměstek pro interní obory Nemocnice v Karlových Varech Robert Janda.

Lékaři v obou nemocnicích podle mluvčí Barbory Silné čekají na výsledky krevních testů u pacientů s podezřením na prasečí chřipku, které do nemocnice přichází průběžně, a proto se může počet pacientů ještě zvýšit. V Nemocnici v Karlových Varech začal v pátek platit zákaz návštěv na infekčním oddělení.

Zákaz návštěv vyhlásila kvůli chřipce i ostrovská nemocnice, a to na oddělení intenzivní péče, následné péče a na interním oddělení.

„Je to i z důvodu prevence. Zákaz začal platit ve středu a bude trvat až do odvolání," uvedla Andrea Zvolánková, mluvčí ostrovské nemocnice.