Ve dnech 14. až 17. června se v historickém centru města uskuteční už 15. ročník krajského festivalu uměleckých projektů s mezinárodní účastí Chebské dvorky 2017, který pořádá Galerie 4 společně se spolkem Ateliér G4. Na své si tradičně přijdou příznivci nejrůznějších žánrů. Připraveny jsou výstavy, divadelní představení, koncerty, projekce nebo tvůrčí dílny pro malé i velké.

Těšit se návštěvníci můžou mimo jiné na koncerty Tomáše Kluse, Ivy Kubelkové & JJIM Bandu, kapely Kieslowski nebo představení Zero v podání souboru Teatr Novogo Fronta. Kdo přijde, může se setkat i s řadou výtvarníků či hudebníků z regionu a kraje. Užijí si tak třeba chodovskou kapelu Hadem pro mého munga.

Zámek Kynžvart.
Jarmark na zámku nabídne pestrý program

„Chebské dvorky jsou tradiční a prestižní kulturní záležitost nejen pro Karlovarský kraj. Jsme proto rádi, že nás pořadatelé vybrali a dali nám možnost zde vystoupit,“ řekl baskytarista kapely Hadem pro mého munga Zdeněk Hnízdil. „V sobotu dopoledne nám bude patřit dvorek č. 10, tedy františkánský kostel, tak věříme, že se sem náš instrumentální mix alternativní muziky bude hodit,“ doplnil s tím, že vystoupí v sobotu 17. června od 11.30 hodin.

Festival bude slavnostně zahájen ve středu 14. června v 19 hodin koncertem kapely Megaphone na Františkánském náměstí. Vernisáže výstav se uskuteční ve čtvrtek 15. června v 15.30 hodin v klášterní zahradě a o hodinu později v Art Centru Galerie 4 na Františkánském náměstí. Výstavy na jednotlivých dvorcích budou přístupné od čtvrtka do soboty, vždy od 10 do 17.30 hodin.

Kompletní program najdete na webových stránkách www.chebske-dvorky.cz.