Ani nepříznivé sobotní dopolední počasí neodradilo účastníky Chebského pádlování od toho, aby vyrazili na vodu. Oblíbená akce byla zcela obsazená.

Takzvané Chebské pádlování se koná v loděnici pod chebským hradem již řadu let.

„Je to takový den otevřených dveří pro všechny, kteří si chtějí vyzkoušet jízdu v kánoi, kajaku nebo na raftu," popisoval Petr Polák, vedoucí vodáckého kroužku při chebském Domě dětí a mládeže Sova. „Přicházejí hlavně rodiny s dětmi. Rodiče mohou vidět, jaké máme vybavení, jací zde pracují instruktoři a celkově se seznámí s chodem kroužku," vysvětlil.

Tentokrát dorazilo okolo 60 lidí, a tak byly obsazené všechny lodě. „Zájem byl dokonce ještě vyšší," podotkl Petr Polák.

A jak si účastníci akci užili?

Například šestiletý Martínek Koukal z Chebu se dobře bavil. „Na lodích jezdím s rodiči už dlouho," pověděl. I když v lodi seděl dřív, než uměl chodit, tuto sobotu zažil jednu premiéru poprvé se 'cvaknul'. A jak vedoucí kroužku podotkli, prošel tak 'křtem' a už je z něj pravý vodák.

Pádlování si užil také sedmiletý Péťa Polák, který je na lodi také jako ryba ve vodě. Není divu, jeho rodiče kroužek vedou. „Nejvíc si užívám vodácké tábory. A přímo na vodě si užívám, když jsou peřeje," pověděl.

Kdo by si jízdu rád vyzkoušel, bude mít šanci ještě třeba 8. června. V rámci slavnostního otevření levého břehu Ohře se totiž bude konat také den otevřených dveří v chebské loděnici.