O známé tváře nebude nouze ani na reprezentačním plese města.

„Loni se město rozhodlo vánoční trhy pojmout jinak," uvedl chebský místostarosta Tomáš Linda. Podle jeho slov by měly být místem, kde se lidé v předvánočním čase budou potkávat. „Zároveň jsme ale chtěli nalákat také obyvatele ze širokého okolí i ze zahraničí." A jak podotkl, nová podoba se osvědčila.

„Letošní rok tak bude ve stejném duchu jako ten minulý, jen program bude o něco bohatší," podotkl.

Na chebském náměstí Krále Jiřího z Poděbrad, kde se trhy konají, tak vystoupí například Jiří Korn, Láďa Kerndl, Maxim Turbulenc, Vilém Čok, Janek Ledecký, Petr Kolář, Bára Basiková nebo třeba Ilona Csáková a další. Také tentokrát budou připravené soutěže pro děti a prezentovat se zde budou i školy a školky. Jeden z adventů bude navíc patřit Josefu Ladovi, jehož díla bude vystavovat GAVU Cheb. „Návštěvníci se opět mohou těšit na kluziště a Ježíškovu dílnu," podotkl Linda k programu. Novinkou bude zpřístupnění věže právě na galerii.

Chebské vánoční trhy byly minulý rok terčem kritiky některých obyvatel i opozičních zastupitelů, a to především kvůli ceně. Loni přišly na dva miliony korun, letos by tato částka neměla být překročená. „Připravujeme vlastně akci na celý měsíc, trhy se totiž konají od 30. listopadu do 26. prosince. Například FIJO stojí skoro tři miliony korun a je to otázka jednoho víkendu," argumentoval Linda.

Ve velkém se odehraje i letošní reprezentační ples města, který je naplánován na 30. listopadu.

„Program se bude odehrávat na čtyřech scénách a vystoupí například Helena Vondráčková, Meky Žbirka, Jiří Korn, Václav Neckář a další," popisoval Radek Potužník z pořádající agentury. Jedna ze scén bude umístěná venku, kde bude naživo hrát kapela Clou, Eddie Stoilow, Žlutý pes a Turbo." Nachystaná bude i diskotéka nebo lidové písničky. Celý večer bude moderovat Mahulena Bočanová. Po lístcích se ale jen zaprášilo. „V pátek v 15 hodin začal předprodej lístků a během dne bylo všech 600 vyprodáno," dodal místostarosta s tím, že po 20. listopadu by mohly být do prodeje uvolněné další.

V minulosti město pořádalo ples ve vlastní režii a náklady 250 tisíc korun zůstávají stejné, zbytek totiž zajistí agentura od sponzorů.