Letošní jedinečné vánoční trhy na chebském náměstí i přes týden lákají mnoho Chebanů i lidí z okolí. Novinku v podobě kluziště, která obohatila v tomto roce trhy, vítají především maminky s dětmi a učitelky z místních základních škol se svými třídami. Děti také jistě potěší Čertovský rej, který se na trzích uskuteční právě pátého prosince, den před svátkem svatého Mikuláše, a bude trvat až do večera.

Už od desáté hodiny ranní se ratolesti mohou zapojit do Ježíškovy dílny, kde ukáží svůj tvůrčí talent. Ty nejkrásnější výrobky potom budou samozřejmě vyhlášené před všemi návštěvníky Čertovského reje. Ten začne lákat i ty nejmenší už od šestnácti hodin a potrvá dvě hodiny, plné skotačení a zábavy.

V půl páté oživí trhy skupina Maxim Turbulenc, kterou děti zbožňují. Pro ty, kteří vystoupení nestihnou, se Maxim Turbulenc ukážou ještě jednou, a to za pět minut půl šesté. „Děsně se těším na moji oblíbenou skupinu, až vystoupí," řekl šestiletý Kubíček z Chebu. „Jsem fanouškem už od té doby, co jsme s rodiči byli v Chorvatsku na dovolené a oni s námi letěli letadlem cestu tam i zpět. Od té doby si je rád poslechnu a jsem rád, že přijedou i sem do Chebu," dodal.

Chebské ratolesti se těší na celý rej jako ´bláznivé´. „Maminka říkala, že se tady budou hrát na Mikuláše různé hry a soutěže," řekla Adélka Austová z Chebu. „Těším se také na tvořivé Ježíškovy dílny, protože ráda maluji a baví mě také pracovní činnosti ve škole," dodala.

Také dospělí trhy obdivují. Někteří do Chebu vážili cestu z jiných měst právě kvůli vánočním trhům, které v Karlovarském kraji nemají obdoby. „Jako rodilý Cheban si trhy nenechám ujít," řekl Jan Bezchleba, který nyní pobývá v Praze. „Chystám se vzít nějaké přátele a vyrazit na kluziště a také celé vánoční trhy pořádně projít od začátku do konce. Je to docela hezké, že se i v Chebu ´pochlapili´ a udělali něco tak výjimečného pro místní lidi. Jak je vidět, zřejmě nebudu jediný, kdo klidně urazí dlouhou cestu, jen aby se na tu krásu podíval. Překvapil mě také bohatý program, který město připravilo snad na každý den jiný," dodal.

Kromě letošních trhů zůstává v obležení také kluziště. Denně na něm mohou vidět Chebané desítky nadšených dětí, ale také dospělých, kteří si po práci taky rádi dopřejí nějaký ten odpočinek.

„Je to super, že se můžu odreagovat a zablbnout si po práci a nemusím platit za vstup na zimní stadion," řekla Chebanka Jana Kopecká. „Mám náměstí kousíček od domu, takže nazuji brusle a můžu vyrazit na kluziště. Udělali jsme si s přítelem takovou tradici, že si po každém bruslení dáme bramborák. Nevím ale, jak to budu stíhat těsně před Vánocemi, protože to budu mít asi spoustu práce v obchodě, kde pracuji," dodala sklesle.