Přesné trefy cvrnkačů kuliček ovládly v sobotu chebskou Krajinku. Konal se zde totiž druhý ročník turnaje Cheb Open. Zúčastnilo se ho celkem 28 soutěžících a nechyběl ani mistr světa a trojnásobný mistr České republiky v kuličkách Pavel Zoufalý.

„Letos pořádáme už druhý ročník turnaje v kuličkách Cheb Open, kterého se zúčastnilo 28 soutěžících," uvedl předseda Klubu cvrnkačů kuliček Cheb Jiří Macek.

„Klub cvrnkačů kuliček, potažmo Cheb Open vznikly náhodou. Loni jsme se sešli v hospodě s kamarády a přemýšleli jsme, jakým sportem bychom oživili Cheb. Byly různé nápady a jeden byl i cvrnkání kuliček. Smáli jsme se tomu, ale potom jsme si řekli, že to je dobrý nápad. Koukli jsme se na internet, zda neexistuje v České republice kuličkářský svaz, a zjišťovali jsme tedy další informace a založili svůj klub, který uspořádal loni první turnaj v Chebu. Chtěl bych také poděkovat všem sponzorům, dobrovolníkům a městu Cheb, které nám zapůjčilo areál Krajinky," dodal hráč jedné z nejstarších her světa.

„Na tomto turnaji jsem poprvé," řekl Jaroslav Herynek z Chebu. „Známe se s pořadateli a tato hra nás zaujala, neboť jsme cvrnkali, když jsme byli děti. Pravidla hry jsem četl na internetu. Takže dnes hraju poprvé," dodal.

Turnaje Cheb Open se zúčastnil také mistr světa a trojnásobný mistr republiky v kuličkách Pavel Zoufalý. „Kuličky se hrají po celém světě. Podle našich pravidel se hraje ve střední Evropě. Na profesionální úrovni cvrnkám už třináctým rokem. Jako malý kluk jsem kuličky hrával pořád. Až bude příští mistrovství světa, tak se chystám na obhajobu titulu. Turnaj v Chebu se mi velice líbil," dodal.

Poprvé v kuličkách soutěžila na turnaji Iva Houdková z Chebu. „Jako malí jsme se kuličkám věnovali běžně. Teď, skoro po 35 letech, jsem začala hrát s rodinou znovu. Pořídili jsme si nové pěkné kuličky a cvrnkáme," dodala.

Turnaje se účastnily kromě dospělých také děti. Jedním z nadějných cvrnkačů byl také desetiletý Matyáš Stehlík. „Ta hra se mi velice líbí. Na podobném turnaji jsem úplně poprvé. Doufám, že budu hrát také do budoucna," dodal mladý cvrnkač Matyáš.

Stupně vítězů 2. Cheb Open

1. místo Marta Völfelová
2. místo Oldřich Vrátník
3. místo Martin Adamec