Tak hodnotí představitelé zmíněných měst mnohaleté úsilí o zápis, který mnoha lidem připadal spíše jako utopie. „Již o tomto víkendu se rozhodne, zda se 11 lázeňských měst ze 7 zemí Evropy, zapíše na seznam světového dědictví UNESCO. Přirovnal bych to k vítězství na Olympijských hrách. Pokud se to podaří, přijde prvotní euforie ("házení hokejek do vzduchu"), následně nás v září postaví na pomyslné stupně vítězů a předají medaile a diplom ("zazní hymna, stoupá vlajka"). Bude ale nějaký čas trvat, než si všichni uvědomíme, co se vlastně stalo a jak s tímto světovým titulem zacházet. Myslím, že na Nagano v roce 1998 si vzpomene dnes každý a už to je 23 let. Věřím, že tak jako tehdy toto vítězství nastartovalo český hokej, nastartuje víkendový zápis i české lázeňství a v Karlovarském kraji novou éru turistiky. Pro města ze seznamu to znamená velký závazek, ale také jejich udržitelnost a rozvoj. Tedy držme si palce, je to záležitost, která ovlivní další desetiletí v těchto městech," napsal 23. července jeden z hlavních průkopníku, nadšenců a velkých dříčů františkolázeňský starosta Jan Kuchař na svém facebookovém profilu.

Bezohlední řidiči a překvapení sportovci se teď často potkávají na trase, kde byste automobily běžně nepotkali. Jezdí totiž na trase, která je vyhrazena jen pro pěší nebo cyklisty. Důvodem jsou opravy a uzavírka na hraničním přechodu na Svatém Kříži směre
Bezohlední řidiči si zkracují cestu do práce přes cyklostezku na Slapanech

Celé dění kolem zapsání Karlových Varů, Mariánských Lázní, Františkových Lázní a světových lázní na seznam UNESCO bude Deník sledovat a informovat o něm.