Čas prázdnin a dovolených je za dveřmi a mnoho lidí v regionu již zřejmě přemýšlí o tom, jak dovolenou stráví. V chebském okrese se jim nabízí hned několik příležitostí. Jak kvalitní je voda ve vodních nádržích a zda koupání neohrožuje zdraví lidí, zjišťuje již od konce května pravidelně hygienická stanice v Karlových Varech. Zatím je v pořádku téměř na všech místech.

Pokud zamíříte například do areálu kempu Rybářská bašta, voda vás tu podle hygienické stanice nezklame. Dvě měření, která zde hygienická stanice provedla, dopadla dobře a stanice kvalitu vody vyhodnotila jako ´voda vhodná ke koupání´.

Stejné je to i na dalším místě jesenické přehrady, jako je kemp Václav. Horší kvalita je pouze v přehradní nádrži Skalka. Vodu v této nádrži hodnotí hygienická stanice jako vhodnou ke koupání, s mírně zhoršenými vlastnostmi.

„Na Skalce jsem se nekoupal již několik let, protože je každý rok obalená sinicemi," řekl chatař Karel Kulhavý z Chebu. „Nevěřím, že se to v nejbližší době změní, i když nádrž Skalka patřila v minulosti k těm lepším," dodal.

„Nejraději jezdím na Jesenici nebo k rybníku do Studánky," řekla osmnáctiletá Sara Gaballová z Aše. „Na přírodních koupalištích je úžasné to, že o nich kolikrát ví opravdu jen málokdo. Takže si s přáteli v klidu můžeme užívat volné chvilky. Dalším mým oblíbeným místem jsou ´kaolínky´ kousek za Třebení," upřesnila Sara.

„S kamarády se rádi chodíme koupat do lomu, který je nedaleko slapanské cyklostezky. Je tam krásné prostředí a voda je čistá. Občas tam i stanujeme a užíváme si místní přírody," řekla Kateřina Opltová z Chebu. Někteří z Chebanů každoročně vyráží i do německého areálu ve Waldsassenu. „Jezdím do německého bazénu již pět let. Ceny jsou tam příznivější než na našich koupalištích. Mimo jiné se tam dá i zasportovat," řekl Martin Stránský z Chebu.