Čas dovolených se blíží ke konci. Také obyvatelé Chebska, kteří se podívali do zahraničí, mohou porovnat nejen kvalitu ubytování, ale například i stravování.

„Před pár dny jsem se vrátila z Tunisu,“ řekla Marcela Švejchová z Chebu. „Už bych tam nejela. Celou dobu jsem jedla potraviny, které jsem si dovezla z Čech. Příbory byly ušmudlané, ovoce oschlé, jídlo prapodivné chuti. Ne nadarmo se říká, že česká kuchyně je jedna z nejlepších,“ dodala Chebanka.
Do České republiky se nevrací rádi na jídlo pouze 'našinci', ale i 'sousedé'.
„Často sem jezdí na jídlo o víkendu Němci,“ pověděla dvaatřicetiletá servírka Jana Ivanová z Chebu. „Už ne sice tolik jako před několika lety, ale stále jich tu máme dost. Máme klienty, kteří přijíždějí pravidelně a českou kuchyni si nemohou vynachválit,“ dodala.
A co patří k nejčastějším objednávkám našich 'sousedů'?
„Mezi 'trvalky' se řadí knedlo, zelo, vepřo,“ sdělil číšník Martin Blažek z Chebu. „Pak samozřejmě neopomenou svíčkovou nebo také řízek,“ dodal.