Předchozí
1 z 12
Další

Petr Kulhánek, hejtman Karlovarského kraje (KOA)

Petr Kulhánek, hejtman Karlovarského kraje (KOA)Petr Kulhánek, hejtman Karlovarského kraje (KOA)Zdroj: Deník/ Redakce

Jsem rád, že do 2. kola jde z prvního místa Petr Pavel. Moje volba pro něj je samozřejmá. Byl bych šťastný, kdyby se náš národ ukázal tak, že v něm převažují racionálně a demokraticky smýšlející slušní lidé, pro které bude volba v druhém kole stejně jasná jako pro mě. Překvapil mě nakonec velký odstup Danuše Nerudové na třetí příčce. Rád bych ji a Pavla Fišera poprosil, aby spojili síly s Petrem Pavlem, mobilizovali své voliče v jeho prospěch, ať máme po druhém kole prezidenta, za kterého se nemusíme stydět.

Andrea Pfeffer Ferklová, primátorka města Karlovy Vary (ANO)

Andrea Pfeffer Ferklová, primátorka města Karlovy Vary (ANO)Andrea Pfeffer Ferklová, primátorka města Karlovy Vary (ANO)Zdroj: Deník/ Redakce

Volby se vyvíjejí tak, jak jsem očekávala. Velmi mě překvapila i vysoká volební účast, což ukazuje, že občané vnímají volbu prezidenta jako důležitou. Bylo to těsné a je naděje, že se dočkáme důstojného výsledku. Je před námi ale ještě druhé kolo voleb a já věřím, že Česká republika je na správné cestě mít dobrého prezidenta.

Tomáš Linda, předseda představenstva Krajské hospodářské komory

Tomáš Linda, předseda představenstva Krajské hospodářské komoryTomáš Linda, předseda představenstva Krajské hospodářské komoryZdroj: Deník/ Redakce

Jsem rád, že první kolo prezidentských voleb dopadlo takto. Vnímám to velmi pozitivně, protože toto kolo vyhrál člověk, kterého považuji za důstojného reprezentanta a také člověka, který bude národ spíše stmelovat než rozdělovat. Z těchto slov je tedy zřejmé, koho budu volit ve druhém kole. Je to Petr Pavel.

Jana Mračková Vildumetzová, poslankyně (ANO)

Jana Mračková Vildumetzová, poslankyně (ANO)Jana Mračková Vildumetzová, poslankyně (ANO)Zdroj: Deník/ Redakce

Jsem ráda, že Andrej Babiš přesvědčivě uspěl i přesto, že mu řada komentátorů na začátku nevěřila. Je to jasný důkaz, že lidé chápou, že prezidentem má být člověk, který má politické zkušenosti a ne vládní "marketingový produkt", kterého navíc řídí neznámé skupiny lidí. Koho budu ve druhém kole volit? Je to samozřejmě Andrej Babiš.

Martin Straka, primář interního oddělení sokolovské nemocnice

Martin Straka, primář interního oddělení sokolovské nemocniceMartin Straka, primář interního oddělení sokolovské nemocniceZdroj: Deník/ Redakce

Žijeme v době, kdy lidé naslouchají Okamurovi, volí Zemana s Babišem. Tato zlá trojice nás poslala o 30 let zpět. Jsou živi z lidského strachu, nenávisti, závisti. Je to ale bohužel obraz naší společnosti, nastavené zrcadlo, to je realita. Čili, že agent Babiš postoupí do druhého kola bylo ložené. Osobně mi bylo jedno, jestli jeho soupeřem bude generál Pavel či paní Nerudová, oběma jsem fandil. Postoupil ten s lepším finišem, byl víc autentický. Ve druhém kole se musí národ vzpamatovat a poslat soudruha Babiše tam, kam patří, na smetiště dějin či do kriminálu.

Pavel Tomek, předseda dozorčí rady společnosti Sokolovská uhelná

Pavel Tomek, předseda dozorčí rady společnosti Sokolovská uhelnáPavel Tomek, předseda dozorčí rady společnosti Sokolovská uhelnáZdroj: Deník/ Redakce

Osobně jsem velmi rád, že volební účast v 1. kole prezidentské volby byla skutečně vysoká. Je to důležitý signál zájmu občanů o dění v naší zemi. Věřím, že k tomu lidé stejně aktivně přistoupí i v 2. kole.

Miroslav Plevný, senátor (STAN)

Miroslav Plevný, senátor (STAN)Miroslav Plevný, senátor (STAN)Zdroj: Deník/ Redakce

Výsledky prvního kola prezidentských voleb dopadly tak, jak jsem čekal. Tipoval jsem postup pana Babiše a pana Pavla, i když já sám jsem volil jiného kandidáta. Z postupujících do druhého kola prezidentských preferuji generála Pavla.

Karla Maříková, poslankyně (SPD)

Karla Maříková, poslankyně (SPD)Karla Maříková, poslankyně (SPD)Zdroj: Deník/ Redakce

Výsledek voleb je pro mě zklamáním. Do druhého kola postupují kandidáti, kteří si sebou táhnou kouli na nohy v podobě své minulosti. Po 33 letech si lidé neváží svobody a demokracie a nepoučili se z minulosti. Evidentně jako národ máme zarytou totalitu pod kůží. Volba Andreje Babiše těmi co křičeli proti covidovým restrikcím, povinnému očkování a segregaci lidí mi připomíná syndrom "týrané ženy". Volba Petra Pavla pětikoalicí a jejich voliči, kteří vystupují protikomunisticky, je absolutně nepochopitelný paradox. Jde vidět, že média splnila svůj účel, kdy od začátku preferovala tři kandidáty a v tomto duchu byly také utvořeny televizní debaty, kdy kandidáti byli rozděleni na favority a outsidery. Vlastně lidem bylo předem nastaveno, koho mají volit a koho ne. Takto by to vypadat nemělo, média manipulují s občany a jejich míněním. Ani jeden z postupujících kandidátů není za mě hoden postu prezidenta ČR.

Jan Bureš, poslanec (ODS)

Jan Bureš, poslanec (ODS)Jan Bureš, poslanec (ODS)Zdroj: Deník/ Redakce

Volby jsou sice tajné, ale při volbě mezi Andrejem Babišem a Petrem Pavlem je moje volba jasná. Práce po roce 89 i rozvaha mě přesvědčili, že hlas dám Petru Pavlovi. Ve druhém kole sehraje zásadní roli, jaká bude účast a koho podpoří kandidáti, kteří nepostoupili. Je zřejmé, že pro voliče Danuše Nerudové, Pavla Fischera i Marka Hilšera je Petr Pavel přijatelnější kandidát. A věřím, že oni ho podpoří.

Miroslav Balatka, senátor (STAN)

Miroslav Balatka, senátor (STAN)Miroslav Balatka, senátor (STAN)Zdroj: Deník/ Redakce

Čekají nás zřejmě hodně protivné a nepříjemné dva týdny vypjaté Babišovy kampaně před druhým kolem, moc se na to netěším. Předpokládám také velké množství nesmyslů na sociálních sítích a v řetězových zprávách v e-mailových schránkách našich seniorů. Řetězové maily útočily na Petra Pavla už před prvním kolem, teď se to myslím ještě zesílí. Andrej Babiš potřebuje na svoji stranu stáhnout buď radikálnější voliče pana Bašty a Diviše, popřípadě zalovit ve vodách voličů ostatních kandidátů, což pro něj nebude myslím snadné. Každopádně můj hlas a podpora, jak se asi dá předpokládat, bude patřit Petru Pavlovi.

Jan Kuchař, poslanec (STAN)

Jan Kuchař, poslanec (STAN)Jan Kuchař, poslanec (STAN)Zdroj: Deník/ Redakce

Oceňuji vysokou volební účast. Výsledek prvního kola prezidentských voleb mě příliš nepřekvapil. Jsem rád, že se s Andrejem Babišem utká právě Petr Pavel, protože ho jednak považuji za jediného kandidáta, který jej může porazit, a jednak jsem přesvědčen, že Petr Pavel bude o mnoho lepším prezidentem, než jakým by kdy dokázal být Andrej Babiš. Můj hlas v druhém kole, stejně jako v tom prvním, má Petr Pavel.

Věra Procházková, senátorka (ANO)

Věra Procházková, senátorka (ANO)Věra Procházková, senátorka (ANO)Zdroj: Deník/ Redakce

Jsem samozřejmě ráda, že první kolo dopadlo takto a že postoupil Andrej Babiš. Nebylo to překvapivé, protože predikce hovořily o tom, že v prvním kole bud druhý. Výsledky prvního kola se daly předvídat, protože v posledních mediálních výstupech začala Danuše Nerudová ztrácet. Už se nyní velmi těším na druhé kolo a je jasné, koho budu volit.