Cheb - Přes deset milionů korun má město Cheb v rozpočtu vyčleněno na cyklostezky. V plánu je například příprava té, která povede do Františkových Lázní, ale i dokončení cyklostezky spojující Cheb s německým Waldsassenem.

„Deset milionů je v rozpočtu určeno na pokračování cyklostezky Cheb Waldsassen," uvedl chebský místostarosta Tomáš Linda. Pracovat se má začít na úseku směrem na Podhrad a Háje, a to od křižovatky U Kočího. Měla by navázat na městskou cyklostezku v ulici U Trati.

V rozpočtu se také počítá s přípravou cyklostezky z Chebu do Františkových Lázní. „V rozpočtu je na projekční přípravu vyčleněno 200 tisíc korun," sdělil Pavel Šturc, vedoucí investičního odboru chebské radnice.

Radovat se mohou i ti, kteří se jezdí na kole koupat na Dřenici. Na přípravu má město nachystáno 300 tisíc korun a pokud to půjde dobře, mohlo by se začít s realizací v druhé polovině roku.

Z Chebu až do Karlových Varů pak budou mít cyklisté volnou cestu už příští rok na jaře. V létě začal Karlovarský kraj dokončovat poslední část Cyklostezky Ohře, která vede celým krajem. Celkem 4,7 kilometrů dlouhá trasa propojí Cheb s Chocovicemi a hotová má být příští rok v březnu. Stavba tohoto úseku vyjde přibližně na 30 milionů korun, velkou část ale pokryjí dotace. Kvůli nim se také začalo později kraj totiž čekal na obnovení Regionálního operačního programu Severozápad. Cyklostezka má být nejvýznamnějším prvkem cyklistické sítě v Karlovarském kraji a dohromady bude dlouhá 110 kilometrů.