Na svízelnou situaci, která v současné době panuje v Mariánských Lázních v souvislosti s nedostupnou lékařskou péčí, se rozhodla reagovat i některá zařízení. Například hotel Krakonoš si do svého vybavení zařadí defibrilátor.

„Rozhodli jsme se tak kvůli nedostatečné lékařské péči, kterou tady nyní máme," odůvodnil ředitel hotelu Jiří Richter. „Přístroj nebude sloužit jen našim hostům, ale také lidem v okolí." Vzhledem k tomu, že v blízkosti zařízení se nachází také sjezdovka, je to dobrá zpráva i pro návštěvníky skiareálu. „Defibrilátor bude čtyřiadvacet hodin denně obsluhovat proškolený pracovník, který bude připraven pomoci, kdykoli to bude třeba," řekl ředitel Jiří Richter s tím, že pořízení přístroje je reakcí na fakt, že ve městě chybí čtyřiadvacetihodinová lékařská péče a i se záchrankou je to v Mariánkách složitější. „Myslím, že kdyby každý subjekt přispěl svou troškou do mlýna, byla by situace mnohem snesitelnější." Vstříc vyšla i firma, která defibrilátory dodává. Když se pražská společnost dozvěděla, jaká je ve městě situace, rozhodla se zkrátit dodací lhůtu. Místo za dva měsíce přijde přístroj už za přibližně dva týdny.

„Krok je to hezký," řekl Jiří Prokop z Mariánských Lázní. „Přístroj může zachránit život třeba lyžaři. Je mi jen líto, že město dopadlo, co se týče lékařské péče, takhle špatně."