Malá Martinka Váňová z Chebu se jí se svou třídou účastní již podruhé a velice ji to baví.

„Nejsem zde poprvé, je to tu hezké. Naše základní škola ze Skalné se bohužel zatím neumístila. Baví mě sportovat," řekla jedenáctiletá Martina.

Kinderiáda je celostátní atletická soutěž pro děti základních škol z prvních až pátých tříd. „U nás na Chebsku ji pořádá Atletický oddíl SKP Union Cheb," řekl ředitel první základní školy Miroslav Janoušek. „Letos zde máme 33 škol. Přihlašování do soutěže je online na internetu, takže záleží na rychlosti škol. Prvních 35 je vždy zapsáno do soutěže a přijedou v daném termínu k nám na hřiště v Chebu. Soutěží se v několika disciplínách, jako je například rychlostní běh na 60 metrů, běh vytrvalosti, skok do dálky, skok do výšky. Ten, kdo v krajském kole, které se zde odehrálo, postoupí, půjde do celorepublikového, které se koná v Praze," dodal.

„ Líbí se mi tu," pověděl desetiletý Milan Brokovič ze Skalné, který byl na Kinderiádě se svou školou poprvé. „Doufám, že jako odměna se bude rozdávat čokoláda nebo bonbóny. To by mi udělalo velikou radost. Rád si zasportuji a jsem šťastný, že teď nemusím sedět ve škole a učit se," dodal šibalsky malý Milan. 

(hel)