Jestli si na něco v Chebu obyvatelé nemohou stěžovat, tak je to nedostatek hřišť. A rozhodně nejen těch pro děti. Mnoho možností mají i dospělí, a to až do vysokého věku.

„V průběhu posledních čtyř let přibyla nová hřiště například v Sadové ulici, ve staré části Zlatého vrchu, v ulici Do Zátiší na Skalce, ale zejména v okrajových lokalitách v Hájích, Podhradu, Starém Hrozňatově, Tršnicích, Horních Dvorech či na Švédském vrchu," uvedl chebský místostarosta Tomáš Linda a sečetl, že v současné době je na území města již 27 dětských hřišť.

Od loňského června je dětem v areálu Krajinky k dispozici také atraktivní vodní hřiště, jehož vybudování přišlo na 700 tisíc korun. „V září se navíc začalo pracovat na jeho rozšíření o další zajímavé prvky. Odstraněny zároveň budou problémy s odtokem a kvalitou vody. V rozpočtu na to máme vyčleněn milion korun," dodal Vladimír Hartmann. Další novinkou v chebském Poohří je také v závěru loňského roku dokončený Senior fit park se stroji na lehké kondiční cvičení.

V jeho sousedství by navíc ještě v letošním roce mělo přibýt atraktivní street workoutové hřiště pro cvičení o něco náročnější. V sousedství sídliště Skalka pak bylo letos dokončeno hřiště na poměrně netradiční sport discolf, což je jakási obdoba klasického golfu, hraná ovšem s létajícím talířem. A pro malé řidiče se staví v sousedství chebských tenisových kurtů další vyžití dopravní hřiště. Vedle různých křižovatek tam bude i kruhový objezd a železniční přejezd se signalizací i bez ní.

Sportovce, i ty rekreační, pak jistě potěšila jedna z největších investic za poslední čtyři roky sportovně odpočinková zóna s víceúčelovým stadionem, lanovým centrem či piknikovou loukou na levém břehu Ohře za více než 160 milionů.